Παρασκευή 25 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Κερατούκλη, είσαι και μαρτυριάρης»!

Η συνέντευξη είναι πραγματική, δόθηκε προχτές από τον βουλευτή Θεσσαλονίκης της ΝΔ Θ. Καράογλου, στο ραδιόφωνο της «ΝΕΤ 105,8». Απολαύστε ένα απόσπασμα σχετικό με τις υποκλοπές:

*

«Ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι. Δεν καταλαβαίνετε εσείς ή δεν ξέρει ο ελληνικός λαός ή δεν ξέρουμε εμείς, ποιοι έκαναν υποκλοπές; Φωτογραφικά βγήκε το τρίγωνο του διαβόλου, από εκεί και πέρα τι θα κάνουμε δηλαδή; Εστω ότι ο εισαγγελέας ξέρει ότι τις υποκλοπές τις έκαναν οι "χ" ξένοι πράκτορες, τι θα κάνει;».

Στο σημείο αυτό, εμβρόντητος ο δημοσιογράφος αποτολμά να ρωτήσει τον κύριο βουλευτή: «Τι σημαίνει αυτό;», οπότε ο κ. Καράογλου συνεχίζει σαν χείμαρρος:

«Σημαίνει ότι μπορεί να γίνονται κάποιες ενέργειες οι οποίες μπορεί να μη δουν τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά να γίνονται οι ενέργειες και οι παρεμβάσεις εκεί που πρέπει και να σταλούν τα μηνύματα εκεί που πρέπει (...). Σας είπα, ότι το τρίγωνο ήταν γνωστό. Πιστεύετε ότι αν ο εισαγγελέας έβγαινε κι έλεγε ότι έγιναν από τη συγκεκριμένη πρεσβεία οι υποκλοπές, θα γινόταν δικαστήριο σε βάρος κανενός; Είναι ένα θέμα διακρατικό, είναι ένα θέμα πάρα πολύ σοβαρό, είναι ένα θέμα το οποίο μπορεί να έχει άλλου είδους διαστάσεις και το οποίο χειρίζεται - πιστεύω υπεύθυνα - η κυβέρνηση (...) εγώ έχω στο μυαλό μου την κοινή συνέντευξη των τριών υπουργών τότε και λέω λοιπόν ότι για να μην καταλήξει σε φυσικά πρόσωπα και να μπει η υπόθεση στο αρχείο, τι συμβαίνει; `Η δε βρήκαν κάποια στοιχεία - πιθανό κι αυτό - ή βρήκαν κάποια,αλλά ήταν σε τέτοιο επίπεδο που δεν μπορούσαν να τα ακουμπήσουν».

*

Κατόπιν αυτών, μάλλον δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να προσθέσουμε τίποτα για το πώς αντιλαμβάνεται το κυρίαρχο πολιτικό μας σύστημα έννοιες όπως «εθνική κυριαρχία», «εθνική αξιοπρέπεια», «εθνική ανεξαρτησία», «ανεξάρτητη Δικαιοσύνη», «συμμαχικές σχέσεις» κ.ο.κ..

Οσο για τον κύριο βουλευτή, καιρός είναι να του πει κάποιος εκείνο το παλιό ανέκδοτο: «Κερατούκλη, είσαι και μαρτυριάρης»!


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ