Παρασκευή 25 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
«Κρυφτούλι» με τις ευθύνες της

Η κυβέρνηση παριστάνει την ανήξερη και αδιάφορη για τη «διαμεσολάβηση» του βουλευτή Κ. Κουκοδήμου

«Κρυφτούλι» παίζει η κυβέρνηση στην υπόθεση της διαμεσολάβησης του βουλευτή Κ. Κουκοδήμου, επιβεβαιώνοντας ότι και σε αυτή την περίπτωση έχει επιλέξει την τακτική της συσκότισης και της συγκάλυψης.

Παρότι έχουν περάσει δύο εικοσιτετράωρα από τότε που ο «γαλάζιος» βουλευτής κατονομάστηκε από τον Ν. Χατζηνικολάου ότι ήταν αυτός που έπαιξε ρόλο «ενδιάμεσου» σε «συναλλαγή» ανάμεσα στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) και στον Μ. Τριανταφυλλόπουλο, ωστόσο η κυβέρνηση και η Ρηγίλλης προσποιούνται τους ανήξερους και αδιάφορους και παραπέμπουν διαρκώς σε γραπτή δήλωση του ίδιου. Η δήλωση αυτή ωστόσο δεν είχε εκδοθεί μέχρι αργά χτες το βράδυ και σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ο βουλευτής επρόκειτο να δώσει «εξηγήσεις» στη γνωστή τηλεοπτική «Ζούγκλα»!

Ολες οι ενδείξεις και πληροφορίες συγκλίνουν ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει να μη «θυσιάσει», τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, τον βουλευτή, αλλά ταυτόχρονα επιθυμεί να μη χρεωθεί το κόστος της συμπεριφοράς του στην περίπτωση που «κάτι δεν πάει καλά». Δεν είναι τυχαίο ότι κύκλοι της Ρηγίλλης έλεγαν πως οι εξηγήσεις που έδωσε ο Κ. Κουκοδήμος στον γγ της κοινοβουλευτικής ομάδας «θεωρούνται ικανοποιητικές». Επισήμως όμως εμφανίζεται να «νίπτει τας χείρας της» παραπέμποντας στον ίδιο τον βουλευτή. «Ο βουλευτής έχει δεσμευτεί να προβεί στην έκδοση αναλυτικής ανακοίνωσης», επαναλάμβανε μονότονα χτες ο Ε. Αντώναρος.

Την παραίτηση του Κ. Κουκοδήμου «χωρίς καμία χρονοτριβή» ζήτησε ευθέως ο Π. Τατούλης. «Ο Κώστας Κουκοδήμος ήταν ένα σύμβολο για τη νεολαία μας και την πατρίδα μας, ένας κορυφαίος Ολυμπιονίκης, αν όμως έχει κάνει το ατόπημα να μην έχει πει την αλήθεια και να μην έχει προστατεύσει το κύρος της θεσμικής του παρουσίας, δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει από το να παραιτηθεί», δήλωσε (στον «Αλφα 9,89»).

Την ίδια στιγμή, το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα είναι εκρηκτικό, αν και προς το παρόν δε βγαίνει προς τα έξω. Οι περισσότεροι περιμένουν την επιστροφή του Κ. Καραμανλή από την Τουρκία, προσδοκώντας από την ερχόμενη βδομάδα να υπάρξει αλλαγή ατζέντας, αν και πολλοί έχουν πάψει να το πιστεύουν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ