Παρασκευή 25 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρωτοβάθμια ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ κομμένη και ραμμένη στο κοστούμι του κέρδους

Νομοσχέδιο εμφάνισε μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας το υπουργείο Υγείας

Τεράστιες περικοπές των παροχών για τα λαϊκά στρώματα, που θα συνοδεύονται με ακόμα μεγαλύτερα χαράτσια για τα ασφαλιστικά ταμεία και τους εργαζόμενους, περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), που ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος έθεσε σε «ανοιχτή διαβούλευση» μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του υπουργείου Υγείας.

Οι ρυθμίσεις που προβλέπει όχι μόνο δε θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας προς όφελος του λαού, αλλά θα εντείνουν την εμπορευματοποίηση και την εκχώρηση του φιλέτου των υπηρεσιών στους επιχειρηματίες της Υγείας, καθώς εξισώνονται ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας με τη δημιουργία ενός κοινού δημόσιου και ιδιωτικού Δικτύου ΠΦΥ.

Η χρηματοδότηση της ΠΦΥ φορτώνεται στα ασφαλιστικά ταμεία, γεγονός που συμπληρώνει τη συνολική αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση. Μετατρέπει τα ασφαλιστικά ταμεία - εκτός από πελάτες των επιχειρηματιών - και σε πελάτες των τραπεζών, καθώς τους προτρέπει να «συνάψουν συμβάσεις με τις εμπορικές τράπεζες, προκειμένου οι τελευταίες να προεξοφλούν τις αμοιβές για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες και τα χορηγηθέντα φάρμακα».


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ