Παρασκευή 25 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εργατοπατερισμός και ... υποσχόμενα κονδύλια

Ανάμεσα στα «σκάνδαλα» που προκύπτουν με την υπόθεση Ζαχόπουλου, αποκαλύφθηκε ότι η ομοσπονδία εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού λάμβανε κονδύλια από τον ειδικό λογαριασμό του υπουργείου με τα οποία διαχειρίζονταν την πληρωμή επιδομάτων των εργαζομένων. Αυτό θα πει εργατοπατερισμός!

Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι στις παραπάνω καταγγελίες, ο υπουργός Παιδείας είπε την περασμένη Δευτέρα: «Προτείναμε στην ΟΛΜΕ, διά του Ινστιτούτου της, να συμμετέχει στις διαδικασίες επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και να χρηματοδοτηθούν αυτά τα προγράμματα από το Γ΄ ΚΠΣ και από το Δ΄ ΚΠΣ». Αν συνυπολογίσουμε και τη δήλωση του υπουργού ότι: «Βρισκόμαστε στο 80% της απορροφητικότητας του Γ΄ ΚΠΣ, (...) η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί πυρετωδώς ώστε να μη χαθεί κανένα ευρώ από το τρίτο πακέτο», φαίνεται ο υπουργός να λέει στην ΟΛΜΕ: Χρήματα υπάρχουν, θα φροντίσουμε να πάρετε κι εσείς το κατιτί σας!

Οι παρατάξεις της πλειοψηφίας στην ΟΛΜΕ δε φαίνεται να διαφώνησαν στην πρόταση (πριν μερικά χρόνια, αποτελούσε αίτημά τους κιόλας η εμπλοκή του ΚΕΜΕΤΕ, του ινστιτούτου της ΟΛΜΕ, στα ευρωκονδύλια). Ωστόσο, «Κυριακή κοντή γιορτή»: Οταν η πρόταση του υπουργού πάει να γίνει πράξη, θα φανεί αν θα διαλέξουν την ...«κουτάλα» ή αν θα υπερασπιστούν το αίτημα να ενταχθούν όλα τα κονδύλια του ΕΠΕΑΕΚ στον κρατικό προϋπολογισμό και να διοχετεύονται για τις ανάγκες του λαού. Συνδικάτα διαχειριστές κρατικών και ευρωενωσιακών κονδυλίων! Καλό αγώνα, παιδιά...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ