Παρασκευή 25 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξέταση για τηλεφωνική υποκλοπή

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με το θέμα της δημοσίευσης της τηλεφωνικής συνομιλίας Δημήτρη Καμπουράκη και Στέφανου Χίου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που αφορά στη μαγνητοφώνηση τηλεφωνικής συνομιλίας χωρίς τη συναίνεση του παθόντος, διέταξε χτες ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτης Πούλιος. Η έρευνα που θα εποπτεύει η εισαγγελέας Ελένη Ράικου, διετάχθη αυτεπαγγέλτως και ο Στέφανος Χίος θα εξεταστεί ως ύποπτος από πταισματοδίκη.

Σήμερα καταθέτει στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Μαρία Γκανέ ο Θέμος Αναστασιάδης, σχετικά με τις καταγγελίες Τριανταφυλλόπουλου για τον τραπεζικό του λογαριασμό. Παράλληλα, μέλη της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» θα καταθέσουν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Παναγιώτη Αθανασίου αναφορικά με το δημοσίευμα της επιχορήγησης των 170 εκατ. ευρώ στο Μέγαρο Μουσικής από το υπουργείο Πολιτισμού.

Στο μεταξύ ο ανακριτής Δημήτρης Οικονόμου μελετά τα μέχρι τώρα στοιχεία της δικογραφίας ενώ περιμένει και τα αποτελέσματα από την άρση του τραπεζικού και τηλεφωνικού απορρήτου της 35χρονης και του Χρήστου Ζαχόπουλου, που «σκόνταψαν» στη γραφειοκρατία. Κλήσεις σε απολογία πάντως αυτών που θα τους απαγγελθεί κατηγορία αναμένεται να γίνουν γύρω στις 8 Φλεβάρη. Ως τότε ίσως την πόρτα του ανακριτή σαν μάρτυρες περάσουν και άλλα πρόσωπα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ