Παρασκευή 25 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΙΡΜΟΣ ΘΕΜΙΤΟΣ

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ Η ΦΟΥΝΤΑ ΤΟΥ: «Η ολλανδική πόλη του Μάαστριχτ, που δε θέλει πλέον να διαχειρίζεται τόσο μεγάλο όγκο "τουριστών της φούντας", μεταφέρει τους ...χώρους υποδοχής τέτοιων πολύτιμων πελατών στο Αϊσντεν (...) στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά στην προσβασιμότητα (...) το όλο σχέδιο προβλέπει την κάλυψη χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων με μεγάλα έργα όπου θα περιλαμβάνονται 2 διάσημα ολλανδικά coffee shops, πάρκινγκ 700 θέσεων και εγκαταστάσεις που γενικώς θα διευκολύνουν τη φιλοξενία "χασισοτουριστών"» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΤΟ ΣΥΝΟΡΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ: «Από την πρώτη ημέρα του καινούριου χρόνου η Ευρώπη έχει μπει σε μια καινούρια εποχή. Τα σύνορα έπεσαν οριστικά από την Ανατολή μέχρι τη Δύση. Με την είσοδο στη συνθήκη Σέγκεν και των νέων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αυτών που παλιά συνηθίζαμε να λέμε Ανατολική Ευρώπη (...) τα παλιά σύνορα που όριζε ο ποταμός Οντερ ανάμεσε σε Πολωνία και Γερμανία (...) τώρα δεν παίζουν κανένα ρόλο (...) στους λόφους λίγο έξω από την πόλη (τη Φρανκφούρτη του Οντερ) τον Μάρτη του 1945 δόθηκε μια από τις πιο άγριες μάχες του Β' παγκοσμίου πολέμου (...) εκατοντάδες χιλιάδες ήταν οι νεκροί. Στους λόφους αυτούς ακόμη δε φυτρώνουν δέντρα» (οι πανηγυρισμοί στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ: «Οι λέξεις "καθήκον", "χρέος" ή "αντίσταση" μόνον γραφικές ακούγονται σήμερα (...) ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ασφαλώς όχι τυχαία αυτή τη στιγμή, μίλησε για συγκυβέρνηση (...) τα αδιέξοδα είναι τέτοια που δεν μπορεί να τα ξεπεράσει κανείς μόνος του και η μόνη ελπίδα είναι να το επιχειρήσουν όλοι μαζί - κι αυτό χωρίς φυσικά εγγυήσεις για το αποτέλεσμα» (ο Γ. Μαλούχος στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΘΥΜΟΙ: «Πρέπει να περάσουμε σε μια νέα πλειοψηφία, σε μια εναλλακτική λύση, ριζοσπαστική, κινηματική» (ο Α. Αλαβάνος / ΑΥΓΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ