Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΦΦΑΣ
Ο σοσιαλισμός προϋπόθεση για την ικανοποίηση των αναγκών

Εκδήλωση στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για τα 90χρονα της Οχτωβριανής Επανάστασης

Η επικαιρότητα του σοσιαλισμού, η απήχηση των ιδεών του Μεγάλου Οχτώβρη στη νέα γενιά, στη σπουδάζουσα νεολαία, αναδείχτηκε μέσα από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χτες στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για τα 90 χρόνια από την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, με ομιλητή τον Χρήστο Κόφφα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Χ. Κόφφας αναφέρθηκε στα επιτεύγματα του σοσιαλισμού σε όλους τους τομείς, στη συνεισφορά του στο παγκόσμιο κίνημα. Εδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της Παιδείας, της Επιστήμης, του Πολιτισμού.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο ρόλο της εργατικής τάξης και του κόμματός της, σημειώνοντας: «Μέσα από τη μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση επιβεβαιώθηκαν οι θέσεις του επιστημονικού κομμουνισμού για τον ιστορικό ρόλο της εργατικής τάξης και του κόμματός της. Επιβεβαιώθηκε και ισχύει η οργανωτική, πολιτική και ιδεολογική αυτοτέλεια του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Οι θεωρίες για τη δημιουργία νέων οργανωτικών υποκειμένων, τύπου φόρουμ, που μιλούν για κανόνες ρύθμισης και εξανθρωπισμού της "παγκοσμιοποίησης" υπέρ των φτωχών, αποσκοπούν στο να αποτρέψουν αυτό που αντικειμενικά ισχύει και σήμερα. Οτι η ταξική πάλη, η πάλη ενάντια στα μονοπώλια, τον ιμπεριαλισμό, έχει στην πράξη αντικαπιταλιστικό χαρακτήρα, οδηγεί στο σοσιαλισμό, στη σοσιαλιστική επανάσταση».

Σπουδαστές παρακολουθούν την ομιλίατου Χρ. Κόφφαστη χτεσινή εκδήλωσηστα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Σπουδαστές παρακολουθούν την ομιλίατου Χρ. Κόφφαστη χτεσινή εκδήλωσηστα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Τόνισε ότι «κάθε μέρα, κάθε στιγμή, ο αγώνας για κάθε λαϊκό πρόβλημα προβάλλει την ανάγκη να δεθεί με την πάλη για τη συγκρότηση του Αντιμονοπωλιακού Αντιιμπεριαλιστικού Λαϊκού Μετώπου πάλης που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ανατροπή της εξουσίας και της κυριαρχίας των μονοπωλίων για τη λαϊκή, τη σοσιαλιστική εξουσία. Ωστε να γίνουν κοινωνική περιουσία τα πιο σύγχρονα δημιουργήματα της εργασίας, τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής».

Και ξεκαθάρισε: «Για το ΚΚΕ αυτές οι κοινωνικές σχέσεις, η κοινωνική ιδιοκτησία, ο κεντρικός σχεδιασμός, η ικανοποίηση των υλικών και πολιτιστικών αναγκών σε όλο και ανώτερο επίπεδο, η προσωπική ευθύνη στην κοινωνική εργασία, αλλά και ο εργατικός κοινωνικός έλεγχος είναι η ουσία του σοσιαλισμού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ