Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9959

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΚΕ
Πάλη για ουσιαστικά κοινωνικά - ασφαλιστικά δικαιώματα

Η πάλη για ουσιαστικά κοινωνικά - ασφαλιστικά δικαιώματα συνδέεται με τον αγώνα για πλήρη - σταθερή δουλιά με δικαιώματα, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Συνδέεται με τον αγώνα για κοινωνικές υπηρεσίες που θα αναπτύσσονται με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις

Με περιφερειακά συλλαλητήρια στις 22 Γενάρη και με απεργιακές κινητοποιήσεις, για τις οποίες ήδη προετοιμάζονται οι ταξικές Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Σωματεία, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δίνουν συνέχεια στον αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις

Στα βήματα, που επιβάλλει ο ίδιος ο χαρακτήρας της καθολικής αντεργατικής επίθεσης, οι ταξικές Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Σωματεία, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δίνουν, μετά την πετυχημένη απεργία στις 12 Δεκέμβρη, αποφασιστική συνέχεια στον αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις με περιφερειακά συλλαλητήρια στις 22 Γενάρη 2008 και νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ηδη - και χωρίς να χαθεί ούτε ώρα μετά την απεργία - τα ταξικά σωματεία εξορμούν στους τόπους δουλιάς και συζητούν με τους εργάτες για την ανάγκη της κλιμάκωσης με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Τις επόμενες μέρες ξεκινάει ένα πολύμορφο πρόγραμμα παρεμβάσεων στις εργατογειτονιές, με θέματα τα εργατικά ατυχήματα και τα Βαρέα και Ανθυγιεινά, τα ζητήματα της Υγείας - Πρόνοιας, την ακρίβεια και το εισόδημα. Στόχος, να αποκαλυφθεί η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε όλα τα μέτωπα, να αναδειχτούν οι ευθύνες του ΣΥΝ και των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών, να γίνει ένα βήμα παραπέρα στην πολιτικοποίηση της πάλης.


ΣΕΛ.  16   -   17

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Πρόταση εξουσίας που ζημιώνει την αστική τάξη

Από τη Λαμία, όπου μίλησε προχτές, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι η πρόταση εξουσίας που έχει καταθέσει το ΚΚΕ είναι μια πρόταση προοπτικής, που όμως θα κάνει πιο αποτελεσματικούς τους αγώνες σήμερα. Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δε θέλει και δε θα γίνει ρυθμιστικός παράγοντας στη διαμόρφωση κυβερνήσεων συνεργασίας, αντιλαϊκών. Και σ' αυτή την κατεύθυνση ζήτησε να διαμορφωθεί μια νέα πλειοψηφία για να αλλάξει η τάξη που κυβερνά. Γιατί, όπως είπε, μπορεί να αλλάζει το κόμμα στην κυβέρνηση, αλλά να μένει η αστική τάξη που κυβερνά. Η δική μας πρόταση, σημείωσε, ζημιώνει την αστική τάξη.


ΣΕΛ.  8   -   9


ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2008
Κάθε χρόνος καινούριος κατήφορος

Καμία έκπληξη και από το φετινό προϋπολογισμό, αφού κάθε χρόνος σημαίνει και καινούργιος κατήφορος, τόνισε στην ομιλία της χτες το βράδυ στη Βουλή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  18   -   19
ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
Ληστεία σε βάρος των εργαζομένων

Η ακρίβεια που πνίγει τη λαϊκή οικογένεια είναι οργανωμένη ληστεία σε βάρος των εργαζομένων, για να αυγαταίνουν τα υπερκέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.


ΣΕΛ.  3
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΛΙΜΑΝΙΩΝ
Σε αντίσταση καλεί το ΠΑΜΕ

Την ώρα που οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των λιμενεργατών «κρατούν καθυστέρηση» στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης, οι ταξικές δυνάμεις καλούν σε παλλαϊκή αντίσταση.


ΣΕΛ.  15
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Το «διαίρει και βασίλευε» σε εξέλιξη

Σαν «επιτυχία» προέβαλαν χτες Ευρωπαίοι και Αμερικανοί διπλωματικοί αξιωματούχοι την προχτεσινή άκαρπη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ


ΣΕΛ.  25

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ