Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Επισήμως δύο οι διεκδικητές της προεδρίας

Επισημοποιήθηκε χτες η υποψηφιότητα του Αλ. Τσίπρα για την προεδρία του ΣΥΝ, με την κατάθεσή της στην ΠΓ του κόμματος. Οπως δήλωσε ο ίδιος, η πρόταση που του έγινε τον «τιμά ιδιαίτερα» και την αποδέχεται παρά τους «αρχικούς δισταγμούς».

Ο Αλ. Τσίπρας ενημέρωσε την ΠΓ ότι προτίθεται αμέσως μετά την εορταστική περίοδο και πριν την ουσιαστική έναρξη των προσυνεδριακών διεργασιών στις οργανώσεις του ΣΥΝ, να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, όπου και θα παρουσιάσει δημόσια τις σκέψεις και τις προτάσεις του σχετικά με την πορεία του κόμματος προς το 5ο Συνέδριο.

Τη στήριξή του στον Αλ. Τσίπρα γνωστοποίησε ο Π. Τριγάζης. Ενώ ο Γραμματέας της ΚΠΕ Ν. Χουντής, με δήλωσή του τήρησε ίσες αποστάσεις κι από τους δύο υποψηφίους, χαρακτηρίζοντάς τους «δύο θαυμάσιες επιλογές για την προεδρία».

Χτες εξάλλου, ο Φ. Κουβέλης πραγματοποίησε την πρώτη ανοιχτή πολιτική εκδήλωση ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΝ, όπου και παρουσίασε τις πολιτικές και προγραμματικές του θέσεις, που κινούνται στον αστερισμό των «μεταρρυθμίσεων» μέσω «κοινωνικών συνεργασιών και πολιτικών συμμαχιών» χωρίς αποκλεισμούς, όπως ανέφερε. Ο Φ. Κουβέλης επανέλαβε σε πιο έντονους τόνους την κριτική που έχει ασκήσει στον Αλ. Αλαβάνο, λέγοντας: «Σε καμία εκλογή προέδρου μέχρι σήμερα δεν είχαμε αιφνιδιασμούς και δαχτυλίδια. Ελπίζω τα μέλη του κόμματος να περάσουν πέρα και πάνω από ό,τι θολώνει τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες. Να περάσουν πέρα και πάνω από την παραπολιτική και να μείνουν στην επί της ουσίας πολιτική» και καλώντας τα μέλη του ΣΥΝ να βάλουν φραγμό «στις προσπάθειες η απλή διαχείριση να υποκαταστήσει την πολιτική». Επέμεινε ακόμα για τον κίνδυνο απορύθμισης του ΣΥΝ στην περίπτωση που ο νέος πρόεδρος δεν είναι βουλευτής.

Τέλος, ο Φ. Κουβέλης κατήγγειλε ότι ορισμένα μέσα ενημέρωσης «ακόμα και αυτά που κινούνται φιλικά προς το κόμμα μας, δεν κατοχυρώνουν την εύλογη δημοκρατική διαδικασία της ισηγορίας, της ισότιμης προβολής των απόψεων, κάποια θέλουν να διαμορφώνουν αποφάσεις "πριν από μας για εμάς", δείχνουν μεροληψία υπέρ της μιας άποψης, υπέρ κάποιων προσώπων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ