Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΚΕ
Κινητοποιούνται ενάντια στην ακρίβεια

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των κομμουνιστών του Πειραιά στο VILLAGE, στη Νίκαια
Από τη χτεσινή κινητοποίηση των κομμουνιστών του Πειραιά στο VILLAGE, στη Νίκαια
Μ' ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει εξορμήσεις, περιοδείες, πικετοφορίες κ.α., οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στηλιτεύουν την ακρίβεια που ροκανίζει το ισχνό λαϊκό εισόδημα και συζητούν με τους εργαζόμενους, κάθε άνθρωπο του μόχθου, την ανάγκη συσπείρωσης και ανάπτυξης της πάλης στην κατεύθυνση διεκδίκησης μέτρων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι η ακρίβεια συνιστά οργανωμένη ληστεία σε βάρος των εργαζομένων για να αυγαταίνουν τα υπερκέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και γίνεται με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ σήμερα, του ΠΑΣΟΚ χτες, που την υπηρέτησαν σκόπιμα και όχι κατά λάθος.

«Διεκδίκησε αυτά που σου ανήκουν - πολιτικοποίησε την πάλη σου», μ' αυτό το σύνθημα απευθύνεται στο λαό το ΚΚΕ καλώντας τον ακόμα: «Αποδυνάμωσε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα σενάρια μετατροπής του δικομματισμού σε διπολισμό. Αυτά τα κόμματα δεν υποστηρίζουν ούτε ένα μέτρο από αυτά που προτείνει το ΚΚΕ, είναι με το μέρος της πλουτοκρατίας, είτε είναι στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση. Δεν αλλάζουν, εσύ πρέπει να αλλάξεις πολιτική επιλογή. Με ισχυρό ΚΚΕ - λαϊκό μέτωπο διεκδίκησε τον πλούτο που παράγεις».

Πλατιά εξόρμηση στον Πειραιά

Δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στην ακρίβεια που τρώει το λαϊκό εισόδημα οργάνωσε χτες η Κομματική Οργάνωση Πειραιά στην κεντρική πλατεία της πόλης, στο Εμπορικό Κέντρο της Θηβών και Πέτρου Ράλλη και στο Κερατσίνι. Στις 6 το απόγευμα μέλη της Αχτίδας Ρέντη - Κοκκινιάς συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση Θηβών και Πέτρου Ράλλη και φορώντας πικέτες πραγματοποίησαν εξόρμηση στο εμπορικό κέντρο της περιοχής ενημερώνοντας τους καταναλωτές για τις πραγματικές αιτίες της ακρίβειας που πλήττει την αγορά και εξανεμίζει τα πενιχρά εισοδήματα των εργαζομένων. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε με τους νέους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα καταστήματα και οι οποίοι πλήττονται περισσότερο κι από την ακρίβεια, αφού όσοι έχουν μπει στην αγορά εργασίας αμείβονται ελάχιστα, αλλά κι από όλα τα άλλα μέτρα της κυβέρνησης. Αφού εξηγούσαν στους καταναλωτές την κοροϊδία που κρύβεται πίσω από τα «παρατηρητήρια τιμών» του ΠΑΣΟΚ, τον «υγιή ανταγωνισμό» της ΝΔ και τα «κινήματα καταναλωτών», τόνιζαν πως πρόκειται για οργανωμένη ληστεία σε βάρος των εργαζομένων προκειμένου να μεγαλώνουν τα κέρδη των επιχειρηματιών. Ληστεία που γίνεται με τη συνεχή αύξηση των τιμών του πετρελαίου, της ΔΕΗ, των τροφίμων, των υπηρεσιών, τη μεγάλη έμμεση φορολογία, την καθήλωση των τιμών και των συντάξεων κάτω από την αξία που είχαν το 1980 και την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών όπως της Παιδείας, της Υγείας κ.ά. Αφού τους ενημέρωναν για τις θέσεις του ΚΚΕ, τους καλούσαν να συσπειρωθούν μαζί του και να διεκδικήσουν πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, προστασία των ανέργων, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα στη ΔΕΗ, κατάργηση όλων των διοδίων, επίδομα θέρμανσης σ' όλες τις λαϊκές οικογένειες, δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες. Να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν και να αποδυναμώσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Αύριο Πέμπτη

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ενάντια στην ακρίβεια από την ΚΟ Αθήνας διοργανώνονται για αύριο Πέμπτη 20/12 οι εξής πικετοφορίες:

-- Στις 6 μ.μ. οι Οργανώσεις της Α' Αθήνας και οι Κλαδικές Οργανώσεις θα εκκινήσουν από την Ομόνοια (HONDOS CENTER).

-- Στις 6.30 μ.μ. οι Οργανώσεις της Βόρειας Αχτίδας από το σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι.

-- Στις 7 μ.μ. οι Οργανώσεις της Βορειοανατολικής Αχτίδας από το Εμπορικό Κέντρο Χαλανδρίου.

-- Στις 6.30 μ.μ. οι Οργανώσεις του Ζωγράφου από τα γραφεία τους, Λ. Παπάγου και Αμφιτρίτης.

-- Στις 7 μ.μ. οι Οργανώσεις της Δυτικής Αχτίδας από την κεντρική πλατεία στο Ιλιον με κατεύθυνση το εμπορικό κέντρο των Αγίων Αναργύρων.

-- Στις 6 μ.μ. οι Οργανώσεις της Νοτιοανατολικής Αχτίδας από το Δημαρχείο Μπραχαμίου.

-- Στις 6 μ.μ. οι Οργανώσεις της Βορειοδυτικής Αχτίδας από το εμπορικό κέντρο της Νέας Ιωνίας.

-- Στις 6 μ.μ. οι Οργανώσεις της Νότιας Αχτίδας από την πλατεία Δαβάκη της Καλλιθέας.

-- Στις 6.30 μ.μ. οι Οργανώσεις του Αιγάλεω από το σούπερ μάρκετ «Α-Β Βασιλόπουλος» στην Ιερά Οδό.

-- Στις 6.30 μ.μ. οι Οργανώσεις του Περιστερίου από το ΙΚΑ Περιστερίου (οδός Σαρανταπόρου).

Από την ΚΟ Πειραιά αύριο Πέμπτη περιοδείες - μαζικές εξορμήσεις με επικεφαλής μέλη της Επιτροπής Πόλης θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο και σε συνοικίες του Πειραιά, στη Νίκαια, στον Κορυδαλλό, στη Δραπετσώνα, στο Ρέντη, στο Κερατσίνι, στη Σαλαμίνα, στην Αίγινα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ