Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΕ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΟΧΙ στην πολυδιάσπαση της ΔΕΗ

Ανακοίνωση - κάλεσμα για τη διεκδίκηση ενιαίου κρατικού φορέα ενέργειας

Σε πλατιά συσπείρωση και αγώνα ενάντια στα σχέδια πολυτεμαχισμού της ΔΕΗ, σε συνδυασμό με την πάλη για τη διεκδίκηση ενιαίου κρατικού φορέα ενέργειας, καλεί τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ. Στα πλαίσια αυτά, διοργανώνει δύο συγκεντρώσεις - την Τρίτη 23 Οκτώβρη στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης και την Τετάρτη 24 Οκτώβρη στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας - προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις της στον εργαζόμενο λαό του νομού.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με την ΕΕ, το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, εδώ και πολλά χρόνια προετοίμαζαν το έδαφος για την εφαρμογή του «νέου» στρατηγικού σχεδιασμού. «Με το επιχείρημα του ρυπογόνου λιγνίτη προωθούν τη χρήση του λιθάνθρακα που όμως είναι περισσότερο ρυπογόνος και εισαγόμενος. Σε συνδυασμό με το εισαγόμενο φυσικό αέριο θα οδηγήσουν στην εξάρτηση του, ευαίσθητου και στρατηγικής σημασίας, τομέα της παραγωγής ενέργειας», αναφέρει.

Επίσης, χαρακτηρίζει «δόλωμα» την πρόταση για παράταση της χρήσης του Λιγνίτη, και σημειώνει ότι γίνεται, για να κατευνάσουν τις αντιδράσεις, «με στόχο να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι τη μείωση του κόστους παραγωγής, δηλαδή να συναινέσουν σε ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της συμβιβασμένης πλειοψηφίας του εργοδοτικού συνδικαλισμού της ΔΕΗ ΑΕ, καθώς και των τοπικών βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα εμφανίζονται να «ενίστανται» και να προειδοποιούν για δυναμικές κινητοποιήσεις, η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, σημειώνει ότι προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού. «Είναι οι ίδιοι που ανέχτηκαν, συμφώνησαν ή ενεργητικά συνέβαλαν στη μετοχοποίηση - ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας».

Η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ τονίζει ότι «η ασύδοτη δράση της ΔΕΗ ΑΕ και τα βαριά τραύματα που προξένησε στο περιβάλλον και την υγεία του λαού της περιοχής καταδείχνουν ότι η καπιταλιστική ιδιοκτησία στην παραγωγή ενέργειας είναι επικίνδυνη και θα γίνει βάρβαρη όσο προχωρά η υπαγωγή της στο μεγάλο κεφάλαιο».

Καλεί το λαό σε αγώνα για τη διεκδίκηση ενός ενιαίου, κρατικού φορέα ενέργειας, λαϊκή περιουσία που θα αξιοποιεί τις εγχώριες πρώτες ύλες, με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος, αποκατάσταση και απόδοση για χρήση των εξορυγμένων εδαφών και ουσιαστική αποκατάσταση όσων πλήττονται από τη δράση του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ