Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΑΙΓΙΟΥ
Καταδικάστηκαν επειδή διεκδικούσαν αποζημιώσεις!

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση των αγροτών το 2004

ICON

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση των αγροτών το 2004
Σε 5 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν χτες 13 αγρότες (πυρόπληκτοι στην πλειοψηφία τους) από την Αιγιάλεια στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, επειδή συμμετείχαν το 2004 σε μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις του αγροτικού κινήματος στην περιοχή.

Οι αγρότες καταδικάστηκαν με την κατηγορία «της παρακώλυσης συγκοινωνιών», γιατί διεκδικούσαν αποζημιώσεις από τις πυρκαγιές του 2001, καθώς και για τις ζημιές από τον παγετό. Και αυτό ενώ ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την αθώωσή τους!

Το κατηγορητήριο ήταν τόσο σαθρό που κατά την ακροαματική διαδικασία κατέρρευσε, καθώς την κατηγορία της «παρακώλυσης των συγκοινωνιών» με την οποία σύρθηκαν στο δικαστήριο, δεν την υποστήριξαν ούτε οι μάρτυρες κατηγορίας (αστυνομικοί) οι οποίοι από την πλευρά τους κατέθεσαν πως ουσιαστικά οι ίδιοι έκλεισαν το δρόμο μετά από εντολή του επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων.

Οπως εξήγησαν, ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων φοβήθηκε μήπως οι αγρότες αντί να πάνε στην Περιφέρεια, όπως είχαν αποφασίσει, καταλάβουν το δρόμο και συνεχίσουν εκεί τον αγώνα τους. Για το λόγο αυτό οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, ώστε να εμποδίσουν τους αγρότες να φτάσουν σε αυτήν.

ΝΕ Αχαΐας: «Θέλουν να εμποδίσουν τον αγώνα»

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ σημειώνει πως «η καταδίκη 13 αγροτών με πέντε μήνες φυλάκιση στον καθένα, σε συνδυασμό με αυτές που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια, έχουν στόχο να εμποδίσουν των αγώνα των φτωχών και μεσαίων αγροτών του νομού μας και όχι μόνο» και υπογραμμίζει: «Γνωρίζουν πως οι πυρόπληκτοι αγρότες της Αιγιαλείας και των υπόλοιπων περιοχών οργανώνονται και ετοιμάζονται δυναμικά να διεκδικήσουν πλήρη αποκατάσταση των καμένων καλλιεργειών και εγκαταστάσεών τους. Αυτό προσπαθούν να αποτρέψουν με προειλημμένες δικαστικές αποφάσεις».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org