Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συγκεντρώσεις σε Οινόφυτα και Δήλεσι για το μολυσμένο νερό

Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης και συντονισμού του αγώνα των κατοίκων της ευρύτερης παρα-Ασώπειας περιοχής, από την Επιτροπή Αγώνα για το μολυσμένο νερό. Ολο και περισσότεροι κάτοικοι, απαιτούν και διεκδικούν «καθαρό και δωρεάν νερό για όλο το λαό».

Αύριο, Παρασκευή στις 6.30 μ.μ., στο Δημαρχείο Οινοφύτων πραγματοποιείται μια ακόμη συγκέντρωση, μετά τις μαζικές συγκεντρώσεις - συζητήσεις, που διοργάνωσε η Επιτροπή σε Θήβα και Αυλίδα.

Επίσης, την Κυριακή 21 Οκτώβρη θα γίνει συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, στο Δήλεσι, στην πλατεία της πόλης.

Και ενώ, η Επιτροπή Αγώνα, εντείνει τις δραστηριότητές της, για την πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, οι διοικήσεις των δήμων της περιοχής, επιμένουν να υποβαθμίζουν το θέμα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Θήβας όπου η διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Θήβας, με ανακοίνωσή της, επιχειρεί να καθησυχάσει για το εξασθενές χρώμιο. Αναφέρει ότι η περιεκτικότητα (12-18 mg/l) σε εξασθενές χρώμιο «δεν αναιρεί την καταλληλότητα του πόσιμου νερού»!

Και αυτό όταν ειδικοί επιστήμονες, συμφωνούν ότι οποιαδήποτε - όσο μικρή κι αν είναι - ποσότητα εξασθενούς χρωμίου βρεθεί στο νερό, είναι επικίνδυνη για τον οργανισμό.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org