Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9909

ΟΥΤΕ ΩΡΑ ΧΑΜΕΝΗ Λαϊκή αντεπίθεση τώρα!

Με κινητοποιήσεις απάντησαν χτες στην απάτη του «διαλόγου» οι εργαζόμενοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και έπεται συνέχεια...

Με κινητοποιήσεις απάντησαν χτες οι ταξικές δυνάμεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο «διάλογο» της εξαπάτησης που άρχισε με τη συμμετοχή όλων των «κοινωνικών εταίρων» και του ΠΑΣΟΚ. Μέσα στην αίθουσα της Βουλής, στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών, κυριάρχησε η συναίνεση και η συναντίληψη για τις «αλλαγές» που είναι αναγκαίες για το κεφάλαιο και την κερδοφορία του. Για λόγους εντυπωσιασμού το ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι «αποχωρεί» από τη χτεσινή διαδικασία, αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο για να επανέλθει σε επόμενη συνεδρίαση. Οι «κοινωνικοί εταίροι» από την πλευρά τους, με πρώτη την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), υπερασπίστηκαν την αναγκαιότητα του «διαλόγου», που μπορεί να πάρει και τη μορφή διμερών συναντήσεων.


ΣΕΛ.  8  -  12

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
«Οι αντιδραστικοί νόμοι να μείνουν στα χαρτιά»

Την έναρξη μιας νέας αγωνιστικής χρονιάς σηματοδότησαν χτες χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές, εκπαιδευτικοί και γονείς, που διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις. Τα αιτήματα που παρουσίασαν 18 φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι είναι χαρακτηριστικά του αγώνα που βρίσκεται μπροστά: Να αποσυρθεί ο νόμος - πλαίσιο και η κοινοτική οδηγία 36/05 για τα ΚΕΣ. Δωρεάν σπουδές για όλους, δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράμματα, αναλώσιμα. Ανώτατη Εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν. Το πτυχίο να αποτελεί τη μόνη προϋπόθεση για δουλιά στο αντικείμενο σπουδών. Μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους. Καθολική, δημόσια και δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση.

Επεται συνέχεια...


ΣΕΛ.  14   -   15ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ
Αντιδραστική συμφωνία για το «ευρωσύνταγμα»

Ενώ οι 27 ηγέτες των κρατών - μελών επιδιώκουν συμφωνία στην αντιδραστική «Συνθήκη» της ΕΕ, οι εργαζόμενοι της Πορτογαλίας τους «υποδέχτηκαν» με τεράστια μαχητική διαδήλωση.


ΣΕΛ.  3
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ
Δεν τους αποζημιώνει πλήρως η κυβέρνηση

Ενώ η κυβέρνηση ομολογεί πως δεν πρόκειται να αποζημιώσει πλήρως τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, οι πυρόπληκτοι κινούνται σε αγωνιστική τροχιά.


ΣΕΛ.  13


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org