Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ
«Τείχη» αστυνομοκρατίας κατά των μεταναστών

Οι χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες που έρχονται στη χώρα μας θα αντιμετωπίσουν στο εξής ένα ακόμη πιο αποκρουστικό πρόσωπο της ...«ελληνικής φιλοξενίας» (βλέπε αστυνομοκρατία, εξευτελιστικοί έλεγχοι κ.ά.) σύμφωνα με αυτά που ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Βουλγαράκης στη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου.

Τα νέα μέτρα «για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης», στην ουσία συγκροτούν ένα τείχος για την περιφρούρηση της ΕΕ, ενώ θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες για τους Ελληνες και μετανάστες εργάτες.

Είναι ενδεικτικό ότι προβλέπεται, εκτός από την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος με μέσα και ανθρώπινο δυναμικό, η επέκταση του συστήματος Σέγκεν με τις κατάλληλες διοικητικές παρεμβάσεις στα κυριότερα ελληνικά λιμάνια. Ακόμα ο εφοδιασμός των λιμενικών αρχών με εξοπλισμό ανίχνευσης εγγράφων, ηλεκτρονικούς υπολογιστές με κρυπτοσυσκευές «για την κάλυψη αναγκών - όπως ανέφερε - αστυνομικών ελέγχων προσώπων που διέρχονται από χώρους αρμοδιότητας Λιμενικού Σώματος» κ.ά.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org