Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΗN ΤΣΙΜΠΑΣ, ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ

ΜΑΚΑΡΙ! «τι θα συνέβαινε σε αυτή τη χώρα την επόμενη μέρα της αναμέτρησης η οποία δε θα έδινε αυτοδυναμία σε κανέναν. Θα καλούνταν οι μονομάχοι να τα βρουν. Δε χρειάζεται πολλή φαντασία. Η χώρα θα έχανε χρόνο. Το τελικό δίλημμα δεν είναι, λοιπόν, μεταξύ κυβέρνησης και ακυβερνησίας. Το ερώτημα είναι: "Θέλουμε να χάσουμε χρόνο;"» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΕ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ; «τη γενιά των 700 ευρώ συγκροτούν οι νέοι που βρίσκονται διαρκώς αντιμέτωποι με το φάσμα της υποαπασχόλησης και της ανεργίας. Τα 700 ευρώ σηματοδοτούν μια κατάσταση αναγκαστικού αυτοπεριορισμού που υποβαθμίζει τα πάντα στο ελάχιστο: ελάχιστη αμοιβή, ελάχιστες ευκαιρίες, ελάχιστη ευχαρίστηση, ελπίζω όχι και ελάχιστη ζωή (...) υπάρχουν και χειρότερα: δεκάδες χιλιάδες νέοι συμβασιούχοι έχουν προσληφθεί στο Δημόσιο με τα προγράμματα stage ανασφάλιστοι με μισθό 550 ευρώ» (η Μ. Δαμανάκη παριστάνοντας την ανήξερη για τα αποτελέσματα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ / ΤΑ ΝΕΑ).

ΣΥΜΠΙΕΣΗ: «η διαρκής αναταραχή στο εκπαιδευτικό σύστημα (...) έδωσε αρκετά σημάδια για το πόσο συμπιεσμένοι νιώθουν οι νέοι, χαϊδεμένοι ή μη, στα "χαμηλά" της κοινωνικής και οικονομικής διαστρωμάτωσης (...) αυτοί οι νέοι δείχνουν τις προσδοκίες ή τις χίμαιρες της διευρυμένης και μεταμορφωμένης μεσαίας τάξης (...) μορφωμένοι, επικοινωνούντες με καλό γούστο και απαιτήσεις, νεόπτωχοι, διαψευσμένοι και ελπίζοντες αντιφατικοί, χωρίς συνείδηση ίσως χωρίς πλατφόρμα, αυτοί οι πολίτες - ψηφοφόροι είναι οι γνωστοί - άγνωστοι στη φετινή κάλπη» (ο Νίκος Ξυδάκης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΑΝΩ Σ' ΕΝΑ ΑΔΕΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ: «τον τίτλο της πιο βουβής αναμέτρησης διεκδικούν χωρίς άλλο αυτές οι εκλογές. Απομένουν λιγότερο από δύο εβδομάδες και δεν έχει γίνει ούτε στο ελάχιστο διάλογος για τις θέσεις των κομμάτων» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ: «η απάντηση των περισσοτέρων ήταν αρνητική - ούτε ο ένας ούτε ο άλλος εκ των δύο ηγετών θεωρείται επαρκής (...) η απλή αντιπαράθεση δύο προσωπικοτήτων πρέπει να υποκατασταθεί από τη σύγκριση δύο ολοκληρωμένων κυβερνητικών σχημάτων με προσωπικότητες πολιτικές ή και υπηρεσιακές που θα εγγυώνται κατά το δυνατόν την πραγμάτωση των προεκλογικών επαγγελιών» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ