Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
«ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΙΒΛΟΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
Το ψέμα του ΣΥΝ έχει κοντά ποδάρια

Τα πρακτικά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιβεβαιώνουν τη συνένοχη στάση του ΣΥΝ στην έγκριση της αντιδραστικής έκθεσης, σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζονται οι εκπρόσωποί του

Τα αποσπάσματα από τα πρακτικά της ψηφοφορίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Φαίνεται καθαρά ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ Θ. Παφίλης και Γ. Τούσσας καταψήφισαν την έκθεση (η αρνητική ψήφος συμβολίζεται με -), ενώ οι Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΝ) και Γ. Καρατζαφέρης (ΛΑ.Ο.Σ.) έκαναν αποχή (συμβολίζεται με 0)
Τα αποσπάσματα από τα πρακτικά της ψηφοφορίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Φαίνεται καθαρά ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ Θ. Παφίλης και Γ. Τούσσας καταψήφισαν την έκθεση (η αρνητική ψήφος συμβολίζεται με -), ενώ οι Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΝ) και Γ. Καρατζαφέρης (ΛΑ.Ο.Σ.) έκαναν αποχή (συμβολίζεται με 0)
Να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων για την καιροσκοπική και αφερέγγυα στάση του ΣΥΝ απέναντι στην εργατική τάξη και τα δικαιώματά της, όπως αυτή εκφράζεται και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιχειρούν τα στελέχη του, εξαπολύοντας μάλιστα ύβρεις σε βάρος του ΚΚΕ.

Στην προχτεσινή (3/9/2007) εκπομπή «Αντίστροφη Μέτρηση» του δημοσιογράφου Γιάννη Πολίτη στη ΝΕΤ, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος Θανάσης Παφίλης, επανειλημμένα σημείωσε ότι το ΚΚΕ καταψήφισε την «Πράσινη Βίβλο» κατά τη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις 11/7/2007. Κατήγγειλε, παράλληλα, ότι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ την υπερψήφισαν, ενώ οι εκπρόσωποι του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης και του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης έκαναν αποχή.

Η επισήμανση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Δ. Στρατούλη, εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεοπτική συζήτηση, ο οποίος ισχυρίστηκε πως ο Θανάσης Παφίλης «λέει ψέματα», αφού ο ΣΥΝ καταψήφισε τη σχετική έκθεση στο Ευρωκοινοβούλιο!

Την προσπάθεια του εκπροσώπου του ΣΥΝ να «βγάλει λάδι» την οπορτουνιστική τακτική του κόμματός του, καταρρίπτουν τα ίδια τα επίσημα πρακτικά του Ευρωκοινοβουλίου για τη συγκεκριμένη ψηφοφορία, «απ' όπου προκύπτει ξεκάθαρα η αλήθεια για όσα κατήγγειλε το ΚΚΕ στη χτεσινή εκπομπή της ΝΕΤ», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει και ο Θανάσης Παφίλης, σε χτεσινή του δήλωση.

Από τα Συνοπτικά πρακτικά με τον τίτλο «Αποτελέσματα των ψηφοφοριών με ονομαστική κλήση - Παράρτημα, 11/07/2007 - PV PE 392.944, σελ. 104 - 105» προκύπτει καθαρά ότι οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης και Γιώργος Τούσσας καταψήφισαν την έκθεση, ενώ οι Δ. Παπαδημούλης του ΣΥΝ και Γ. Καρατζαφέρης του ΛΑ.Ο.Σ. έκαναν αποχή.

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος απέναντι στους εργαζόμενους

Και ενώ τα στοιχεία βοούν και τινάζεται στον αέρα το εργατικό δίκαιο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης επιχείρησε χτες το απόγευμα με ανακοίνωσή του να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, επαναλαμβάνοντας για δεύτερη φορά το ίδιο ψέμα ως προς τη στάση του ΣΥΝ στη συγκεκριμένη ψηφοφορία. Επικαλούμενος τη θετική ψήφο του σε επιμέρους τροπολογία της σχετικής έκθεσης με την οποία καταγγελλόταν ο αντεργατικός της χαρακτήρας, προσπαθεί να δικαιολογήσει την αποχή από την τελική ψηφοφορία, την οποία βέβαια και δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

Αυτό όμως που επί της ουσίας παραδέχεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ είναι ότι στο κρίσιμο ζήτημα της συνολικής αξιολόγησης της Πράσινης Βίβλου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το κόμμα του έδωσε διά της σιωπής το «πράσινο φως» για την εξέλιξη της αντεργατικής επίθεσης, κρατώντας στάση αποχής στη σχετική ψηφοφορία. Ο ΣΥΝ είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος απέναντι στους εργαζόμενους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι κωλοτούμπες του οπορτουνισμού(2009-02-04 00:00:00.0)
Προσπάθεια αθώωσης των πραγματικών σφαγέων των λαών της πρώην Γιουγκοσλαβίας(2009-01-16 00:00:00.0)
Βήμα βήμα η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών(2008-09-05 00:00:00.0)
Απύθμενο θράσος από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ(2007-05-12 00:00:00.0)
Ψήφισε «αλληλεγγύη» στη φιλοφασιστική εσθονική κυβέρνηση(2007-05-11 00:00:00.0)
Αποκαλυπτικές «αποχές»...(2004-04-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ