Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 2007 - 2008
Σήμερα η παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη

Σε συνέντευξη Τύπου της Εκτελεστικής Γραμματείας, στις 12 μ. Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Σαββάτου με τις ταξικές δυνάμεις καλούν οι μικροί ΕΒΕ

Το πλαίσιο διεκδικήσεων του ταξικού κινήματος, που θα προβληθεί αγωνιστικά μέσα από το πανεργατικό συλλαλητήριο στα εγκαίνια της ΔΕΘ, παρουσιάζει σήμερα από τη Θεσσαλονίκη, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με συνέντευξη Τύπου που θα δώσει στις 12 το μεσημέρι στον 7ο όροφο του ΕΚΘ.

Παράλληλα, καθημερινά, συνεχίζονται οι εξορμήσεις και οι περιοδείες στους χώρους δουλιάς, στις συνοικίες και στα χωριά. Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τον εργαζόμενο λαό, την αγροτιά, τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, τη νεολαία, να συμμετέχουν μαζικά στο πανεργατικό συλλαλητήριο που οργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η ΣΕΑ ΕΒΕ, το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στην Πλατεία Αριστοτέλους. Να σταθεί απέναντι στους εκπροσώπους του δικομματισμού που από το βήμα της ΔΕΘ θα επιχειρήσουν να παραπλανήσουν το λαό, και πίσω από μεγάλα λόγια, με όξυνση της μεταξύ τους αντιπαράθεσης, να κρύψουν τη νέα αντιλαϊκή επίθεση που έχουν συμφωνήσει να εξαπολύσουν μετά τις εκλογές.

«Παρών» στο προσκλητήριο λαϊκής αφύπνισης και αντεπίθεσης, δηλώνουν καθημερινά ολοένα και περισσότεροι εργάτες και υπάλληλοι, ξωμάχοι του κάμπου, επαγγελματίες και έμποροι, απόμαχοι της δουλιάς, και οι φορείς τους.

Πλάι σ' όλους αυτούς και ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (ΣΜΑΕΘ). Καλεί τους εμπόρους να πάρουν μαζικά μέρος στο πανεργατικό συλλαλητήριο και μαζί με τους εργάτες και τους αγρότες, να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τα μέτρα αφανισμού που έχουν εφαρμόσει σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις.

Να καταδικάσουν τις πολιτικές επιλογές που οδηγούν τις μικρές επιχειρήσεις σε κλείσιμο ενώ την ίδια ώρα δίνουν πλουσιοπάροχες παροχές στους μεγαλεμπόρους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

«Τα μέτρα αφανισμού του κλάδου μας πρέπει να γίνουν κριτήριο ψήφου στις επερχόμενες εκλογές. Να τιμωρηθούν τα κόμματα που εφάρμοσαν αυτές τις πολιτικές, αλλά και τα στηρίγματα τους. Είναι στο χέρι μας να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση που έχουν διαμορφώσει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Να ενισχύσουμε σημαντικά τις πραγματικές ριζοσπαστικές δυνάμεις που αγωνίζονται κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των μονοπωλίων. Δεν υπάρχουν περιθώρια», σημειώνει στο κάλεσμά του ο ΣΜΑΕΘ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ