Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΛΟΥΔΑ
Αυτοί δεν αλλάζουν, άλλαξε εσύ!

Περιοδεία σε ξενοδοχεία του κέντρου έκανε χτες η υποψήφια με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ

«Ανοιξε τα μάτια σου. Εχεις ένα δυαράκι και πληρώνεις 800 ευρώ φόρο το χρόνο. Κατάλαβε επιτέλους ότι είσαι εργάτης και η θέση σου είναι με τον εργάτη. Δεν μπορεί να είσαι ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε με τη ΝΔ. Μας έχουν κατακλέψει όλα αυτά τα χρόνια. Εσύ τι πήρες; Τίποτα. Ούτε μια μασέλα δεν μπορούμε να βάλουμε. Ξυπνάς στις 4 το πρωί για να έρθεις στη δουλιά με τα πόδια, για να μην πληρώσεις εισιτήριο. Αλλαξε μια φορά...»!

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν σε μια ξενοδοχοϋπάλληλο που είναι 33 χρόνια στο επάγγελμα, λίγο πριν την σύνταξη, και τώρα δουλεύει στο ξενοδοχείο «Ντιβάνι Ακρόπολις». Εχει βιώσει στο πετσί της την εκμετάλλευση, την εντατικοποίηση, τους χαμηλούς μισθούς, τη σκληρή δουλιά, την αφαίρεση δικαιωμάτων, εργασιακών και ασφαλιστικών, για να πλουτίζουν οι ξενοδόχοι. Τα απηύθυνε με οργή και αγανάκτηση χτες το μεσημέρι σε συνάδελφό της μέσα στο εστιατόριο προσωπικού, ενισχύοντας τα όσα λίγο νωρίτερα είχε συζητήσει με τους εργαζόμενους κατά τη διάρκεια περιοδείας της η Γεωργία Φλούδα, πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας και υποψήφια βουλευτής με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ.

Η σταθερή και καθημερινή παρουσία των κομμουνιστών συνδικαλιστών μέσα στους χώρους δουλιάς, η αταλάντευτη στάση τους, η αγωνιστική υπεράσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων μετράνε αποτελέσματα. Και αυτό αποδείχτηκε και χτες κατά την επίσκεψη του κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής την Γ. Φλούδα στα ξενοδοχεία «Ολύμπικ Ρουαγιάλ» και «Ντιβάνι Ακρόπολις Παλλάς» και την υποδοχή που είχε από τους εργαζόμενους, οι οποίοι άλλοι με θάρρος φωναχτά και άλλοι με ένα νεύμα δήλωναν ότι δεν πάει άλλο.

«Να πάμε στην κάλπη με κριτήριο τα δικά μας προβλήματα. Να αδυνατίσουμε αυτούς που σχεδιάζουν ακόμα χειρότερες μέρες για μας. Να ενισχύσουμε το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που συγκρούεται μ' αυτήν την πολιτική. Να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε και τον καρπώνονται όλο και λιγότεροι», ήταν το κάλεσμα που απηύθυνε στους εργαζόμενους η Γ. Φλούδα.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ