Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ
Οπως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Στις σελίδες 85 - 86 του προγράμματος του ΛΑ.Ο.Σ. έχουν εγγράψει ξεχωριστά «το Κυβερνητικό Πρόγραμμα του ΛΑ.Ο.Σ. για την Παιδεία» και «για την Υγεία». Στο πρώτο περιλαμβάνονται, ανάμεσα σε άλλα:

  • «Αναθεώρηση του προγράμματος σπουδών του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου με βάση τα ισχύοντα στις άλλες χώρες της ΕΕ». Πάντα πιστοί κι αυτοί στο αντιλαϊκό, φιλομονοπωλιακό ευρωενωσιακό πλαίσιο.
  • «Ιδρυση ειδικού Σώματος Φύλαξης των Πανεπιστημιακών χώρων που θα υπάγεται αποκλειστικά στον έλεγχο των Πρυτανικών Αρχών του κάθε Πανεπιστημίου». Αλλο ένα σώμα πραιτοριανών.
  • «Αναβάθμιση των Δημόσιων Πανεπιστημιακών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων με βάση τα ισχύοντα σε άλλες χώρες της ΕΕ και συνεχής αξιολόγησή τους για την πιστοποίηση της ποιότητας μορφωτικών υπηρεσιών που παρέχονται από αυτά». Αρα συνεχής αξιολόγηση των πανεπιστημιακών δασκάλων με τα μέτρα της ΕΕ, της αγοράς και της ανταποδοτικότητας.
  • «Θέσπιση του κανονιστικού πλαισίου για τη λειτουργία των μη-κρατικών ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά την ολοκλήρωση της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος (...)». Στο δρόμο των Καραμανλή και Παπανδρέου, ο Γ. Καρατζαφέρης, αγωνιά για τη συνταγματική αναθεώρηση και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
  • «Επέκταση των επιδοτούμενων προγραμμάτων της "Συνεχιζόμενης Διά Βίου Εκπαίδευσης" (...)». Στο γνωστό ευρωενωσιακό πλαίσιο της κινητικότητας στην αγορά εργασίας και της αντεργατικής ελαστικότητας.

Για την Υγεία έχουν ουσιαστικά μια συρραφή θέσεων διακηρυγμένων ή και ήδη εφαρμοσμένων από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Σταχυολογούμε:

  • «Θεσμοθέτηση του διαχωρισμού και της ανεξαρτητοποίησης του Τομέα Υγείας σε όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία». Κατάτμηση δηλαδή που αδυνατίζει περαιτέρω το όλο σύστημα.
  • «Θεσμοθέτηση Ενιαίου Φορέα Υγείας στον οποίο θα υπαχθούν, σταδιακά, οι τομείς Περίθαλψης όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων (...)». Και μετά την κατάτμηση, τσουβάλιασμα όλων των προβληματικών Ταμείων σε ένα μεγάλο προβληματικό Ταμείο (αποτελεί και παλαιότερη πρόταση του ΠΑΣΟΚ), χωρίς να λαμβάνονται υπόψη ούτε καν οι ξεχωριστές και ιδιαίτερες ανάγκες που έχει ο κάθε εργασιακός κλάδος.
  • «Θεσμοθέτηση της αλλαγής του ισχύοντος νομικού καθεστώτος λειτουργίας των Δημόσιων και Ιδιωτικών Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ και των Δημοτικών Ιατρείων, με παράλληλη θέσπιση ενιαίων κριτηρίων λειτουργίας τους ως προς τις υποχρεώσεις τους προς τον Ενιαίο Φορέα Υγείας, την υποδομή και το προσωπικό τους» και «Κατάργηση του σημερινού Ε.Σ.Υ. και αντικατάστασή του από ένα ευρύτερο Σύστημα Εθνικής Υγείας που θα εποπτεύεται από τον Ενιαίο Φορέα Υγείας (...)». Προτάσεις που με κριτήριο το συνολικό προσανατολισμό του ΛΑ.Ο.Σ., οδηγούν στην πλήρη επιχειρηματικοποίηση και ιδιωτικοποίηση του όποιου συστήματος Υγείας έχει απομείνει σήμερα, για τα πλατιά λαϊκά στρώματα.
Πώς θα συγκυβερνήσουν

«...δε θα δεχτούμε εμείς συνεργασία κατά καμία έννοια σε μια κυβέρνηση επαγγελματιών βουλευτών, θέλουμε κυβέρνηση προσωπικοτήτων...» δήλωνε την Κυριακή ο Γ. Καρατζαφέρης. Την ίδια στιγμή - ω της υποκρισίας! - στο ΛΑ.Ο.Σ. παζαρεύουν τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας προκειμένου να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση συνεργασίας. Οπως διεκδικούν και άλλες θέσεις στην κρατική μηχανή. Ετοιμάζονται δε να εφαρμόσουν σκληρή, αντιλαϊκή πολιτική.

Στο πρόγραμμά τους, (όπως οριστικοποιήθηκε αρχές Αυγούστου και στις σελίδες 83 - 84), ορίζουν πώς και γιατί θα συγκυβερνήσουν με ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα ξεκαθαρίζουν σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι θέλουν καρέκλες υπουργών και υφυπουργών, καθώς και πολιτικών θέσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Διεκδικούν «κατά προτεραιότητα» τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ