Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συνδιαχειριστής ο ΣΕΒ

Επιμένει και συνεχίζει να κάνει σαφές ο ΣΕΒ ότι έχει και άποψη και λόγο στη διαχείριση των κονδυλίων που συγκεντρώνονται υπέρ των πυρόπληκτων από το Ταμείο που σύστησε η κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, μετά τη γενική συνέλευση του Συνδέσμου - στην οποία παρέστη και ο πρόεδρος του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Π. Μολυβιάτης - επισήμανε ότι ο ΣΕΒ «συνεισφέρει» στο συντονισμό «έτσι ώστε τα χρήματα αυτά να πιάσουν τόπο».

«Πάτημα» του ΣΕΒ είναι οι προσφορές των επιχειρήσεων, ωστόσο η πολιτική παρέμβαση που επιχειρεί, αξιώνοντας το ρόλο του συνδιαχειριστή και του εγγυητή στη διαδικασία διάθεσης των κονδυλίων, ξεπερνά αυτού του είδους τα προσχήματα. Οι μεγαλοβιομήχανοι προβάλλουν έναν ανύπαρκτο θεσμικό ρόλο και μια αξιοπιστία μεγαλύτερη από αυτήν των κρατικών δομών. Αυτοπροβάλλονται ως εγγυητές «κοινωνικής δικαιοσύνης», πρεσβευτές της «τιμιότητας» και ικανότεροι διαχειριστές.

Το γεγονός ότι έχουν λόγο στη διαχείριση των κονδυλίων, πρώτα απ' όλα με την τοποθέτηση από την κυβέρνηση του πρώην προέδρου του ΣΕΒ Θ. Παπαλεξόπουλου στην αντιπροεδρία του Ταμείου και στη συνέχεια με την τοποθέτηση υπαλλήλων του ΣΕΒ στο μηχανισμό, είναι ενδεικτικό και για άλλα πράγματα. Ειδικότερα, για το βαθμό επιρροής των μεγαλοβιομηχάνων στις δυνάμεις του δικομματισμού.

Εχουν περάσει πολλοί «σωτήρες» απ' αυτόν τον τόπο. Το μεγάλο κεφάλαιο είναι το τελευταίο που θα μπορούσε να διεκδικήσει έναν τέτοιο ρόλο, όταν τα κέρδη του βασίζονται στα βάσανα του λαού...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ