Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
ΚΚΕ γιατί αύριο πρέπει να αντισταθούμε

Στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ μίλησε χτες βράδυ ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος

Σε μια συγκέντρωση - προμήνυμα της απόφασης του εργαζόμενου λαού να ενισχύσει αποφασιστικά και μαζικά το ΚΚΕ στις εκλογές, αναδείχτηκε η χτεσινοβραδινή προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην Πτολεμαΐδα, την πόλη όπου χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν νυχθημερόν για να κρατούν σε λειτουργία την ενεργειακή καρδιά της χώρας.

Ηταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων. Και έδειξε πως ο εργαζόμενος λαός αναγνωρίζει τη σημαντική συμβολή του ΚΚΕ στην οργάνωση της πάλης του για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. Πως ολοένα και περισσότεροι κατανοούν την ανάγκη και με την ψήφο τους να δυναμώσουν το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η αντίσταση στην πολιτική της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της, για να ανοίξει ο δρόμος για φιλολαϊκή ανάπτυξη.

Στον εργαζόμενο λαό της περιοχής, που ζει τις επιπτώσεις από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ, στις εργασιακές συνθήκες, στο περιβάλλον, στην υγεία του ίδιου και των παιδιών του, απευθύνθηκε ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και προειδοποίησε πως η επίθεση στα δικαιώματά τους θα συνεχιστεί μετά τις εκλογές με μεγαλύτερη ένταση, είτε κυβέρνηση βγει η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ. «Αύριο πρέπει να αντισταθούμε και η αντίσταση απαιτεί ισχυρό ΚΚΕ», είπε. Και κάλεσε σε αποδυνάμωση του δικομματισμού. «Τίποτε δεν κερδίζει ο εργαζόμενος, εάν αποδυναμώνει τον έναν πόλο του δικομματισμού και δυναμώνει τον άλλο. Ετσι μένει ισχυρός ο δικομματισμός και πανίσχυρη η αντιλαϊκή πολιτική. Ο ίδιος δρόμος αντιλαϊκής ανάπτυξης».

Επικαλέστηκε την πείρα των τελευταίων τουλάχιστον 30 χρόνων, που, όπως είπε, απέδειξε ότι ο δρόμος οικονομικής και παραγωγικής ανάπτυξης που ακολουθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παράγει υπερκέρδη για τους λίγους, τους κεφαλαιοκράτες, και οδύνες, φτώχεια για τους εργαζόμενους. «Αποδείχνει ότι όποιος και να τον εφαρμόζει αυτόν το δρόμο, όποιος και να κυβερνά, πράσινος ή γαλάζιος, με συμμάχους ή μη, με λίγο μαύρο ή με λίγο ροζ, κυβερνά και διαχειρίζεται την εξουσία για λογαριασμό της αστικής τάξης.

Διδάσκει η πείρα, επίσης, ότι όσο ο λαός καθυστερεί να οργανώσει την αντίστασή του, να αντεπιτεθεί, να ανατρέψει αυτόν το δρόμο, αυτήν την πολιτική, τόσο περισσότερο μεγαλώνουν τα προβλήματα και γίνεται ακόμα πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Σκιαδιώτης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ