Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Ο Αλαβάνος και τα ... παραμύθια

Αν και προκλήθηκε από δημοσιογραφική ερώτηση, ο Α. Αλαβάνος απέφυγε, προχτές στη Λάρισα, να μιλήσει «κατά μέτωπο» στο ΚΚΕ, όπως το συνηθίζει σε άλλες περιπτώσεις. Εμφανιζόμενος, μάλιστα, σαν «υπεράνω», είπε ότι «δε μας ενδιαφέρουν οι εμφύλιοι αλληλοσπαραγμοί στο πλαίσιο της ιστορικής αριστεράς».

Βρήκε, όμως, άλλον τρόπο να επιτεθεί στο ΚΚΕ. Μιλώντας για το αγροτικό κίνημα στη Θεσσαλία, έκανε λόγο για «τρεις κομματικούς στρατούς, που, τελικά, εξυπηρετούν κομματικές λογικές».

Βεβαίως, οι αγρότες της Θεσσαλίας γνωρίζουν εξ ιδίας πείρας ότι οι αγροτοσυνδικαλιστές του ΚΚΕ, που, μαζί με άλλους αγωνιστές του αγροτικού κινήματος, συμμετέχουν στην ΠΑΣΥ, ουδεμίαν ομοιότητα και καμία σχέση έχουν με τους αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οπως, επίσης, γνωρίζουν πως ο ΣΥΝ είναι αυτός που συντάχθηκε πότε με τους αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ και πότε με τους αγροτοσυνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού και αποδυνάμωσης των αγροτικών αγώνων και υπονόμευσης της ενότητας στη βάση των αγροτών, καθώς επί της ουσίας συμφωνεί με την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και δε θέλει να την πολεμήσει.

Κι ενώ προχτές στη Λάρισα ο Αλ. Αλαβάνος κατέφυγε σε «έμμεσες επιθέσεις» κατά του ΚΚΕ, χτες στα Τρίκαλα εμφανίστηκε «διαμαρτυρόμενος», επειδή δήθεν το ΚΚΕ κρίνει τις προθέσεις του ΣΥΝ. «Μοιάζει σ' αυτές τις εκλογές - είπε - να συνοδευόμαστε από έναν ψυχαναλυτή, ο οποίος δεν εξιχνιάζει απλώς τις προθέσεις, αλλά και το ασυνείδητο». Μα, το ΚΚΕ δεν κρίνει προθέσεις, αλλά τις θέσεις του ΣΥΝ, τις οποίες, άλλωστε, δεν κρύβει ο ίδιος.

Οπως, π.χ., τη θέση κατά της εκτροπής του Αχελώου, που παρουσίασε ο ίδιος ο Α. Αλαβάνος χτες στα Τρίκαλα. Είπε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΝ: «Στη χώρα μας υπάρχει ακυβερνησία περιβαλλοντική», τονίζοντας ότι «υπάρχουν οδηγίες της ΕΕ και νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες, όμως, δεν εφαρμόζονται». Και ζήτησε «να υπάρξουν πολιτικές κατά της λειψυδρίας ορθολογικές και να εγκαταλειφθούν το παραμύθια τύπου Αχελώου»!

Αν οι Θεσσαλοί θα εγκαταλείψουν τα «παραμύθια τύπου Αχελώου» ή θα πληρώσουν όπως πρέπει τα παραμύθια του Α. Αλαβάνου και του ΣΥΡΙΖΑ, θα το μάθουμε γρήγορα. Κυριακή κοντή γιορτή...


Π. Ρ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ