Πέμπτη 21 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί ... Παιδείας

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ στην Παιδεία είναι η αποδοτικότερη επένδυση που μπορεί να κάνει μια κοινωνία». Την «ατάκα» είπε χτες ο πρωθυπουργός και αν αλλάξουμε την τελευταία λέξη, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι είπε την αλήθεια.

Γιατί όντως η Παιδεία είναι ένας χώρος που όχι η κοινωνία, αλλά οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι διαπλεκόμενοι θέλουν διακαώς να επενδύσουν, μια και οι ευρωπαϊκές κατευθύνσεις τού δίνουν εξαιρετικό πεδίο.

Και είμαστε σίγουροι ότι ο Κώστας Καραμανλής «χέρι - χέρι» με τον Γιώργο Παπανδρέου θα βρουν τον τρόπο να καταλήξουν σε έναν κοινό τόπο γι' αυτό. Οταν υπάρχει θέληση, όλα γίνονται και στην περίπτωσή του υπάρχει άπλετη.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ η ...υπερασπιστική γραμμή του αρχιφύλακα που κατηγορείται για το βασανισμό κρατουμένων στο περίφημο βίντεο. Οι κρατούμενοι υποστηρίζει ...εξύβρισαν τη μητέρα του!

Εσείς αν ήσασταν στη θέση τους - όπως φαίνονται στο ντοκουμέντο - θα μπορούσατε να κάνετε κάτι τέτοιο; Πολύ πιο φυσιολογικό μας ακούγεται τέτοιου είδους βρισιές και άλλες χειρότερες να ειπώθηκαν από τους αστυνομικούς. Και είναι βέβαια το ...λιγότερο που έκαναν.

Αλλωστε, ό,τι κι αν λένε οι εκπρόσωποι Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. δυστυχώς όλοι λίγο - πολύ έχουμε τη δική μας πείρα για τις συμπεριφορές των αστυνομικών οργάνων και την ...ευγένεια και το «τακτ» τους. Ιδίως, όσοι συμμετέχουμε σε διαδηλώσεις.

Βλέπετε, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί για να βρίσκονται πάντα σε φόρμα, χρειάζονται και την ανάλογη «κουλτούρα». Κι αυτή πάντα την ενθαρρύνουν και την ενισχύουν συγκεκριμένες πολιτικές που υλοποιούν συνήθως ευγενέστατοι - κατά τα άλλα -υπουργοί Δημόσιας Τάξης. «Μπλε» και «Πράσινοι».

ΚΙ ΑΛΛΗ έρευνα για το ...«ευρωσύνταγμα» έβγαλε το Ευρωβαρόμετρο, σύμφωνα με την οποία - έστω και μειωμένη - η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι ...υπέρ του.


Γρηγοριάδης Κώστας

Πέραν του ότι όλα αυτά μοιάζουν με ...μνημόσυνο ενός κειμένου που καταδικάστηκε, όπου πραγματικά ζητήθηκε η γνώμη των λαών, θα θέλαμε να πληροφορήσουμε στους αρμόδιους των Βρυξελλών ότι κείμενα που κατασκευάστηκαν από γραφειοκρατίες για να υπερασπίσουν πολυεθνικές, ποτέ δε θα τύχουν καμιάς πραγματικής λαϊκής υποστήριξης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ