Πέμπτη 21 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ» ΓΙΑ ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ
Μειώνεται η δημοτικότητα του

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Αυξάνει η δυσπιστία στην ΕΕ και το «Ευρωσύνταγμα» στην Ελλάδα, σύμφωνα και με το «Ευρωβαρόμετρο» που δημοσιεύτηκε χτες στις Βρυξέλλες, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά σήμερα και αναζητά τη «συμβιβαστική λύση» για την επιβίωση της «Ευρωπαϊκής Συνταγματικής Συνθήκης».

Βάσει των στοιχείων, η υποστήριξη των ερωτηθέντων Ελλήνων στο «Ευρωσύνταγμα» μειώθηκε κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες, φτάνοντας το 61% έναντι του 72% το φθινόπωρο του 2006. Αντίθετα, στους «27» της ΕΕ η θετική στάση στην προοπτική «Ευρωσυντάγματος» εμφανίζεται αυξημένη κατά 3% και φτάνει το 69%.

Ως μεγαλύτεροι υπέρμαχοι της Συνθήκης εμφανίζονται οι Βέλγοι (82%), οι Σλοβένοι (80%) και οι Ούγγροι (79%), ενώ οι πιο αρνητικοί, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της έρευνας, εμφανίζονται οι Βρετανοί (43%), οι Δανοί (45%), οι Σουηδοί και οι Φιλανδοί (από 47%), ενώ ακολουθούν Γαλλία και Ολλανδία, οι δύο χώρες, που το 2005 απέρριψαν το Ευρωσύνταγμα, με δημοψηφίσματα.

Οσον αφορά περαιτέρω διεύρυνση της ΕΕ, το 56% του δείγματος στη χώρα μας, δηλώνει θετικό, ποσοστό μειωμένο κατά 15% σε σχέση με το 2006, ενώ στους 27, μόνο το 49%, στηρίζει το ενδεχόμενο αυτό.

Τέλος το 82% των Ελλήνων στην ερώτηση για την κατάσταση της οικονομίας στη χώρα τη χαρακτηρίζει από «κακή έως πολύ κακή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ