Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Ιούνη 2007 - αριθ. φύλλου: 9805

«ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ» ΚΑΙ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ»
Στο όνομά τους κοροϊδεύουν το λαό
  • Πίσω από τις σημαίες που σηκώνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ περί «μεταρρύθμισης» και «εκσυγχρονισμού», υπάρχουν τα πιο βάρβαρα μέτρα που έρχονται άμεσα και τα επόμενα χρόνια
  • Οι μεταρρυθμίσεις και οι εκσυγχρονισμοί έχουν σημασία όταν δίνουν δικαιώματα στους εργαζόμενους και αφαιρούν δικαιώματα από την πλουτοκρατία και τους μηχανισμούς καταστολής
  • Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο ό,τι αναφέρεται σε αυτούς τους όρους. Κοροϊδεύουν το λαό.

ΣΕΛ.  8   -   9

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ την πρόταση νόμου του ΚΚΕ

Αποδεικνύοντας την ταύτισή τους σε όλα τα σοβαρά θέματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απέρριψαν χτες την πρόταση του ΚΚΕ για την επιστροφή όλων των κλεμμένων στα ασφαλιστικά ταμεία και τη διεύρυνση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με το επιχείρημα ότι προκαλεί «δυσβάστακτη επιβάρυνση» στον κρατικό προϋπολογισμό...

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ:

  • Το Δημόσιο υποχρεώνεται μέσα σε τρία χρόνια να αποζημιώσει πλήρως τα ασφαλιστικά ταμεία για τις απώλειες που έχουν υποστεί από το 1951 με τη δέσμευση των αποθεματικών τους σε καταθέσεις με πολύ χαμηλό επιτόκιο.
  • Η απώλεια αυτή θα υπολογίζεται κατ' έτος με βάση το ανώτατο επιτόκιο δανεισμού του Δημοσίου ή των καταθέσεων στις τράπεζες.
  • Το Δημόσιο μέσα σε ένα εξάμηνο θα καταβάλει στα ασφαλιστικά ταμεία τα ποσά που διέθεσαν για την αγορά των «δομημένων» ομολόγων και θα καλύψει κάθε άλλη ζημιά τους.
  • Καταργείται κάθε διάταξη που επιτρέπει την τοποθέτηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων σε μετοχές ή άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Τα αποθεματικά θα τοποθετούνται μόνο σε μη διαπραγματεύσιμους τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου.
  • Οι μετοχές και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα που κατέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία μεταβιβάζονται με πώληση στην τρέχουσα τιμή στο Δημόσιο χωρίς καμία επιβάρυνση των Ταμείων. Το Δημόσιο καταβάλλει πλήρη αποζημίωση στα Ταμεία για τις ζημιές που είχαν από την αγορά μετοχών ή άλλων χρηματοοικονομικών προϊόντων.
  • Το Δημόσιο καταβάλλει μέσα σε ένα εξάμηνο έντοκα τις εργοδοτικές εισφορές που οφείλει, καθώς και τους θεσμοθετημένους πόρους.

Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ προβλέπει επίσης αναλυτικά μέτρα διεύρυνσης όλων των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ενάντια στην κρατική βία και καταστολή

Βήμα καταγγελίας και καταδίκης της κρατικής βίας και καταστολής «έστησαν» χτες το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας εργάτες, φοιτητές, μετανάστες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ. Στη συγκέντρωση που έγινε στην Ομόνοια και στη δυναμική πορεία που ακολούθησε, καταδίκασαν το σύνολο της πολιτικής που γεννά περιστατικά όπως ο βάρβαρος ξυλοδαρμός των κρατουμένων, το περασμένο Σαββατοκύριακο μέσα σε αστυνομικό τμήμα.


ΣΕΛ.  12  -  13


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
Ανάγκη για κοινή πάλη των λαών

Η κοινή πάλη των λαών κατά της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων, η διεθνιστική και ταξική αλληλεγγύη, αποτελούν τη μόνη απάντηση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.


ΣΕΛ.  23
ΕΒΕ
Σήμερα οι κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό

Αγωνιστική πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα. Συγκεντρώσεις σε Αθήνα Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Καβάλα. Στην Ομόνοια στις 7 το απόγευμα η συγκέντρωση της Αθήνας.


ΣΕΛ.  20
ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ 19ΧΡΟΝΟΥ
Δεν προσφέρεται για κυβερνητικές μεγαλοστομίες

Η αποφυλάκιση του 19χρονου φοιτητή Παναγιώτη Κ., μετά από λαϊκή πάλη και αλληλεγγύη, δεν προσφέρεται για κυβερνητικές μεγαλοστομίες καθώς ο φοιτητής συνεχίζει να διώκεται.


ΣΕΛ.  12
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εμπλέκεται στην «αντιπυραυλική ασπίδα»

Ο υπουργός Αμυνας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για ελληνική εμπλοκή, ακόμα και υπό τη μορφή της διμερούς συμφωνίας με τις ΗΠΑ.


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ