Πέμπτη 21 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Το βράδυ των εκλογών να καταλάβουν πως ο λαός τους πήρε χαμπάρι

Στην Καλλιθέα μίλησε χτες το βράδυ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το πραγματικό δίλημμα των επερχόμενων εκλογών έθεσε, χτες, από την Καλλιθέα, η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ: Το θέμα είναι «πόσο ψηλά θα είναι το ΚΚΕ, ο κύριος αντίπαλος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και πόσο χαμηλά θα είναι και οι δύο». Η Αλ. Παπαρήγα, μιλώντας σε μια μαζική και δυναμική συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη, τόνισε πως το ΚΚΕ «δεν έχει αυταπάτες πως στις εκλογές θα έχουμε φιλολαϊκή ή αντιλαϊκή κυβέρνηση». Οπως είπε, «έχουμε τη βεβαιότητα πως αυτές οι δυνάμεις θα είναι ενωμένες στην κυρίαρχη αντιδραστική πολιτική».

Εξήγησε πως το κάλεσμα του ΚΚΕ απευθύνεται στο λαό και ιδιαίτερα «στο μεγάλο αυτό κομμάτι του που έχει συμπεράνει πως τα δύο κόμματα είναι δραματικά ίδια», «σε αυτούς που βλέπουν πως η δουλιά τους, το εισόδημά τους, η ζωή τους πηγαίνουν όλο και χειρότερα και με τη ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ. Αυτοί να κάνουν το βήμα στις εκλογές».

Αναλύοντας τις αντιδραστικές αλλαγές, τις λεγόμενες αναδιαρθρώσεις, στην εργασία, στην Παιδεία, στην Υγεία, σχολίασε πως στην επόμενη τετραετία «σκοπεύουν να περάσουν μέτρα για είκοσι χρόνια, γιατί επείγονται». Σε αυτό το σημείο επισήμανε πως στις εκλογές «θα κριθεί ο βαθμός ετοιμότητας του εργατικού - λαϊκού κινήματος να αντιδράσει σε αυτά τα μέτρα». Το θέμα είναι «το βράδυ των εκλογών να καταλάβουν πως ο λαός τούς πήρε χαμπάρι».

Φαινομενικός καυγάς


Ο «καυγάς» μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, επισήμανε, είναι φαινομενικός, αφού και οι δύο εξυπηρετούν τα σχέδια της πλουτοκρατίας, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Χαρακτηριστικά τα όσα είπε στην αναφορά της αυτή: «Εχετε δει ποτέ βιομήχανο ή εφοπλιστή να ανησυχεί αν θα βγει η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ;». Και πρόσθεσε: Η μόνη αγωνία που έχουν είναι μήπως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στη μανία τους για εξουσία, υποσχεθούν κάτι παραπάνω και καθυστερήσουν τα σχέδιά τους για έξι μήνες.

«Πράσινοι» και «γαλάζιοι» - συνέχισε - έχουν στόχο τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Εφερε το παράδειγμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), τονίζοντας: «Θέλουν να καταργήσουν τελείως τις ΣΣΕ και να οδεύσουν προς συμβάσεις εργοστασίων και ατομικές συμβάσεις». Εμείς, είπε, «πιστεύουμε πως δε θα συμβεί κάτι τέτοιο. Είμαστε αισιόδοξοι πως θα υπάρξει ρήγμα στο δικομματισμό, πως θα ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ».

Για ΣΥΝ και ΛΑ.Ο.Σ.

Αναφερόμενη στα άλλα κόμματα η Αλ. Παπαρήγα επισήμανε πως το ΚΚΕ «δεν είναι "φιλάνθρωπο" και "πονόψυχο" να λέει να μπούνε, γενικά, πολλά κόμματα στη Βουλή. Το θέμα είναι, τι κόμματα είναι αυτά».

Ο ΣΥΝ, τόνισε η ομιλήτρια, «είναι αυτό που λέμε εμείς, οπορτουνισμός», «δεν είναι κάποιο ελληνικό φαινόμενο ή φαινόμενο της τελευταίας εικοσαετίας». Στη συνέχεια καυτηρίασε το «λαθρεμπόριο του ΣΥΝ, στην ενότητα της Αριστεράς», αλλά και στα όσα κατηγορεί το ΚΚΕ για «εμφύλιο στην Αριστερά». Με ξεκάθαρο τρόπο έστειλε μήνυμα και υπογράμμισε: «Ο εμφύλιος έγινε το '90-'91. Τώρα είμαστε δύο διαφορετικά κόμματα». Και ο ΣΥΝ, συνέχισε, στήριξε το Μάαστριχτ, τις κεντρικές επιλογές της ΕΕ, που αποτελούν και πολιτική του δικομματισμού.

Στην αναφορά της στον ΛΑ.Ο.Σ. η Αλ. Παπαρήγα, αφού επισήμανε πως το ΚΚΕ διαφωνεί «πλαγίως, οριζοντίως και καθέτως μαζί του», αναφέρθηκε στα ...τερτίπια του. Απ' τη μια «φιλοβασιλικό, ρατσιστικό, εθνικιστικό», απ' την άλλη ...«με τον Τσε και τον Φιντέλ», αποκρύπτοντας, στην ουσία, τον πραγματικό του ρόλο. Για μια ακόμη φορά τόνισε το ρόλο του ως αναχώματος και στηρίγματος του δικομματισμού, όπως και το ίδιο έχει παραδεχτεί.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Νίκος Λεπίδης, Γραμματέας της Νότιας Αχτίδας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, ενώ, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκε ο Βασίλης Δημόπουλος, επικεφαλής της «Δημοκρατικής Δημοτικής Ενότητας» Καλλιθέας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ