Πέμπτη 21 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Οταν οργανώνεις ρήξη

κάποιοι παθαίνουν ταράκουλο

Του Ηλία Μακρή από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
Του Ηλία Μακρή από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
Πώς τα καταφέρνουν ορισμένοι κι όταν ανοίγουν το στόμα τους έχεις αμέσως μια απάντηση στην ερώτηση «τι είναι χυδαίο»;

Ο Μπορίς Βιάν δεν ανήκει σ' αυτούς. Αυτός είπε το αξέχαστο: «Να φτύσω στους τάφους σας!»

Κι είναι αυτό ακριβώς που ήρθε στο νου μας όταν ακούσαμε έναν χυδαιολόγο να ξερνάει για «το πιο χυδαίο έντυπο στην ελληνική δημοσιογραφία», αναφερόμενος στο «Ριζοσπάστη»!

Σ' έναν τέτοιον, ό,τι κι αν του πεις, χαμπάρι δε θα πάρει. Σου μένει μόνο το χάλασμα στο στομάχι από μια πρωινή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μετατράπηκε σε χοιροστάσιο.

Ευτυχώς, ήρθε μετά το κείμενο του Φασουλή: Απόλαυση. Υμνος στη ζωή. Διαβάζεις και ξεπλένεις από πάνω σου ό,τι σου άφησε περνώντας πλάι σου η βρώμα.

Κι ύστερα ήρθε η πρόσκληση από τους ΚΝίτες. Να περάσουμε μαζί τους, στις 7 του Ιούλη, στη Μακρόνησο.

Τους ρωτάς αν γνωρίζουν πως δίπλα τους, από την Τζια, όπου και η βίλα του χυδαιολόγου, τα κανάλια θα έχουν διαρκή ζωντανή σύνδεση μ' αυτήν. «Μας χωρίζει πέλαγος», η απάντηση. Σωστοί.

Δυο κόσμοι. Δικός μας αυτός που ακουμπάει ένα λουλούδι γι' αυτούς που στάθηκαν ορθοί.

Θυμούμαστε. Και φροντίζουμε να μαθαίνουν και να θυμούνται κι άλλοι.

Οσο για τα κανάλια, η μέθοδος είναι απλή και εύκολα αναγνωρίσιμη: Αντί να αντιπαρατεθούν ευθέως με την πολιτική του ΚΚΕ, κατασκευάζουν στα μέτρα τους μια πολιτική του ΚΚΕ και σ' αυτήν προβάλλουν αντιπαράθεση.

Μέχρι χτες ό,τι κι αν έλεγε το ΚΚΕ, τα αστικά ΜΜΕ μετέδιδαν: «Νέα επίθεση του ΚΚΕ στον ΣΥΝ».

Οταν κι αυτό δεν έφτανε, έβγαλαν τον Πάγκαλο. Ο οποίος στο ξεκούδουνο, την ώρα που τέλειωνε μία εκπομπή στη ΝΕΤ και δεν υπήρχε περιθώριο αντίδρασης πέταξε το παράπονό του γιατί έτυχε να είναι εγγονός ενός δικτάτορα.

Δικό του το πρόβλημα, το ΚΚΕ γιατί το μπλέκει στα υπαρξιακά του;

Μερικά πράγματα στη ζωή δεν ξεγράφουν επειδή σε μια εκπομπή κάποιος «οινοπαραγωγός» διακήρυξε ότι δεν ξέρει τίποτα για το φόνο. Εξω από αυτόν και την εκπομπή που αυτοπαρουσιάζεται, υπάρχουν πραγματικοί άνθρωποι που διαβάζουν, μελετούν, κρίνουν, τοποθετούν κάθε κατεργάρη στον πάγκο του, άνθρωποι που έχουν κριτήριο ικανό να διαπιστώσει πότε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ενοχλείται τόσο από τη δράση του ΚΚΕ, ώστε να αναγνωρίζει «σοβαρό ελαφρυντικό» σ' έναν ...Πάγκαλο.

Πάμε γι' άλλα; Οι Ελληνες στη Γερμανία κάνουν, λέει, τις δουλιές που σε μας κάνουν οι Αλβανοί. Κι απ' ό,τι λέει, στο ρεπορτάζ ένας συνδικαλιστής, οι Ελληνες πάνε με τόσο χαμηλά μεροκάματα που κάνουν ζημιά ως και στα ασφαλιστικά ταμεία. Και μεις που νομίζαμε ότι με τον ενιαίο οικονομικό χώρο θα ζούσαν και οι Ελληνες σαν Γερμανοί! Να που θα αναγκαστούν και οι Γερμανοί να ζουν σαν Ελληνες.

Ευρωπαϊκή Ενωση! Ολοι ίσοι! Προς τα κάτω!


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ;
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ