Πέμπτη 14 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
Αποπροσανατολιστική κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Σε επιχείρηση αποπροσανατολισμού και συγκάλυψης του πραγματικού σκανδάλου, δηλαδή της λεηλασίας των αποθεματικών των Ταμείων, μετατρέπουν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ την υπόθεση των ομολόγων.

Τα ζητήματα που έχουν αναδειχτεί ως «μείζονα» στη δικομματική κοκορομαχία είναι η συμμετοχή ή όχι του γγ του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Κουρή, στα παζάρια με τις τράπεζες για το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ, καθώς και το αν οι ενδιάμεσοι προμηθευτές (Παπαμαρκάκης, «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή») ήταν πράσινοι ή γαλάζιοι! Η κυβέρνηση κάλυψε πλήρως το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ισχυριζόμενη ταυτόχρονα ξεδιάντροπα ότι το δομημένο ομόλογο είναι επωφελές για το δημόσιο, αδιαφορώντας για τη ζημιά στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και την κάλυψη των κλοπιμαίων από τα λεφτά του κρατικού προϋπολογισμού, δηλαδή των μισθωτών και των συνταξιούχων. Παράλληλα, προσπάθησε να περάσει στην αντεπίθεση εκτοξεύοντας υπαινιγμούς και μισόλογα για το «χρώμα» του διευθύνοντος συμβούλου της «Asset North», Γ. Παπαμαρκάκη.

«Αποδείχθηκε χτες (σ.σ. προχτές) στη Βουλή ότι όλα τα σενάρια συνωμοσίας που διακινούσε όλο αυτό το διάστημα το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσαν πανηγυρικά», αποφάνθηκε ο Γ. Αλογοσκούφης, σχολιάζοντας τις καταθέσεις των εκπροσώπων των τραπεζών το προηγούμενο βράδυ στη Βουλή. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο εκπρόσωπος της JP Morgan, Τζέικομπ Στοτ, ο γγ του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Κουρής, συμμετείχε στις συζητήσεις για την έκδοση του ομολόγου, οι οποίες ξεκίνησαν τον Οκτώβρη και όχι το Δεκέμβρη, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος ο Γ. Κουρής στον εισαγγελέα Λιόγα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Ε. Αντώναρος τόνισε ότι δεν προκύπτει από πουθενά πως η κυβέρνηση ξεκίνησε διά του Γ. Κουρή διαπραγματεύσεις τον Οκτώβρη του 2006 και όχι το Δεκέμβρη του 2006 και υπενθύμισε την ιδιόχειρη σημείωση του Γ. Κουρή - το Νοέμβρη του 2006 - σε εσωτερικό έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ότι αυτά που ζητά η JP Morgan από το ελληνικό Δημόσιο δεν είναι συμβατά με το γράμμα της συμφωνίας που έχει κάνει. Από αυτό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, προκύπτει ότι ο Γ. Κουρής «είχε επιμείνει ώστε να συναφθεί το δάνειο των 280 εκατομμυρίων ευρώ με τους ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους που είχαν συμφωνήσει οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες».

Από την άλλη επικαλέστηκε μαρτυρία του δεύτερου μάρτυρα στη Βουλή (του εκπροσώπου της «North Asset»), σύμφωνα με την οποία «ο κ. Γ. Παπαμαρκάκης υπήρξε σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών επί ΠΑΣΟΚ». Και περνώντας στην αντεπίθεση αναρωτήθηκε: «Ποιο χρώμα έχει τώρα ο κ. Παπαμαρκάκης τον οποίο ορισμένοι είχαν σπεύσει να χαρακτηρίσουν δήθεν "γαλάζιο"; Εκανε δουλιές με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα τους συμβούλευε. Φαίνεται ότι εκείνος είναι το ίδιο "γαλάζιος" με τη χρηματιστηριακή "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ", που δήθεν έκανε δουλιές με τα Ταμεία μόνο επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας και στη διαδρομή αποδείχτηκε ακριβώς το αντίθετο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δικαστική απόφαση για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων(2017-10-12 00:00:00.0)
Ενοχή για τέσσερις ζήτησε ο εισαγγελέας(2014-02-18 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2010-03-05 00:00:00.0)
Ενισχύει τη δικομματική πόλωση(2007-06-14 00:00:00.0)
«Πλασιέ» των «δομημένων» ομολόγων(2007-06-13 00:00:00.0)
Ούτε λέξη για την πολιτική τζογαρίσματος(2007-04-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ