Πέμπτη 14 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΕΛ.ΑΣ.
Δεκαπέντε μέρες αργία και... ξεμπέρδεψαν

Μόλις σε αργία 15 ημερών καταδίκασε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αστυνομίας, (ΕΛ.ΑΣ.) τον αστυνομικό διευθυντή και πρώην προϊστάμενο της κρατικής ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Ν. Παππά που εμπλέκεται στην υπόθεση ξυλοδαρμού του Κύπριου φοιτητή Αυγουστίνου Δημητρίου, που έγινε το βράδυ της 17ης Νοέμβρη του 2006 στη Θεσσαλονίκη. Στη γνωστή υπόθεση της «ζαρντινιέρας».

Ο αστυνομικός διευθυντής παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με προτεινόμενη ποινή την «αργία με απόλυση». Τελικά έπεσε στα μαλακά, αν και όπως προέκυψε από την Ενορκη Διοικητική Εξέταση, ήταν παρών στο περιστατικό, αδράνησε και δεν παρενέβη προκειμένου να σταματήσει άμεσα την ασκούμενη σωματική βία σε βάρος του νεαρού. Αρκέστηκε μόνο σε προφορική εντολή προς τους αδικοπραγούντες αστυνομικούς που εκείνη την ώρα σάπιζαν στο ξύλο τον Κύπριο φοιτητή.

Ο αξιωματικός της αστυνομίας, στην απολογία του, προκειμένου να εμφανίσει ελαφρυντικά, υποστήριξε ότι οι επικεφαλής αστυνομικοί της δύναμης που βρισκόταν στο σημείο εκείνο το βράδυ, δεν κατονόμαζαν τους αστυνομικούς που χτύπησαν τον Κύπριο κάτι που αντίθετα έπραξε ο ίδιος αποκαλύπτοντάς τους.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα κριθούν από τα αρμόδια Πειθαρχικά της ΕΛ.ΑΣ. και οι υπόλοιποι επτά αστυνομικοί που κατηγορούνται, ενώ το ποινικό μέρος της υπόθεσης έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης στις 28 Νοέμβρη 2007.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ