Πέμπτη 14 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΙΑ, ΚΟΙΝΗ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΣ

Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ: «Λιγότερα από 922 ευρώ το μήνα κερδίζει το 50% των μισθωτών, ενώ οι θέσεις εργασίας με μερική απασχόληση αυξάνονται με τριπλάσιο ρυθμό σε σύγκριση με τις θέσεις πλήρους απασχόλησης. Η μέση αμοιβή για τους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση διαμορφώθηκε στα 1.154 ευρώ, ενώ για τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση δεν ξεπερνά τα 456 ευρώ (τα στοιχεία από το ΙΚΑ / «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ: «Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό που εφάρμοσαν τα περισσότερα κράτη μέλη του οργανισμού κατά τα προηγούμενα χρόνια ήταν επώδυνες, οδηγώντας σε μείωση των συντάξεων και σε περισσότερα έτη παραμονής στην εργασία. Στον ίδιο δύσκολο δρόμο θα πορευτεί και η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές στη χώρα μας» (το άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: «Τη δημιουργία πανευρωπαϊκών βάσεων δεδομένων ενέκρινε το Συμβούλιο Υπουργών της Ενωσης (...) το σύστημα VIS προβλέπει τη δημιουργία βάσης δεδομένων στην οποία θα καταχωρηθούν μέχρι και 70 εκατομμύρια άτομα (...) πρόκειται για τη μεγαλύτερη τέτοια βάση δεδομένων στον κόσμο» (το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ: «Αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης είναι ο κεντρικός στόχος του επιχειρησιακού προγράμματος του υπουργείου Παιδείας για την εξαετία 2007-2013 και εδράζεται στο τετράπτυχο «Ανάπτυξη - Ανταγωνιστικότητα - Εκπαίδευση - Απασχόληση"» (το θέμα στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ