Πέμπτη 14 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Απαγόρευσε συγκεντρώσεις ΚΚΕ και ΚΝΕ!

Φιρμάνι... απαγόρευσης δύο πολιτικών εκδηλώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πλατεία Γαρδένιας του Ζωγράφου έβγαλε ο γνωστός για τις απόψεις του δήμαρχος της πόλης Καζάκος. Πρόκειται για πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος που έχει προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη και για την καθιερωμένη προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ που έχει προγραμματιστεί για τις 19 Ιούνη. Και οι δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Ο δήμαρχος Ζωγράφου, με ύφος που θυμίζει άλλες εποχές, διαμήνυσε ότι δεν επιτρέπονται οι λαϊκές συναθροίσεις και πολιτικές συγκεντρώσεις στην πλατεία Γαρδένιας, διότι θα... καταστραφεί η πλατεία από τους συγκεντρωμένους. Σε μια εκδήλωση... γενναιοδωρίας επέτρεψε να διεξαχθούν οι συγκεντρώσεις στον παρακείμενο πεζόδρομο.

Με ανακοίνωση - καταγγελία οι ΚΟ Ζωγράφου του ΚΚΕ και οι ΟΒ της ΚΝΕ τονίζουν ότι ο δήμαρχος ενοχλείται από τη δραστηριότητα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και σε ό,τι αφορά στα... επιχειρήματά του αναφέρουν ότι δεν είναι παρά «αντιδημοκρατικές προφάσεις για την αμαρτωλή πολιτική πρακτική του στο ρυθμό των κυβερνητικών κριτηρίων να μετατρέψει την κεντρική πλατεία της συνοικίας σε προαύλιο του ιδιωτικού καταστήματος στην πλατεία».

«Η φροντίδα του κ. δημάρχου - καταλήγει η ανακοίνωση - είναι να προστατευτεί η εμπορευσιμότητα της πλατείας μετά την απόφασή του να εκχωρηθούν σε ιδιώτη επιχειρηματία οι δημοτικές εγκαταστάσεις της πλ. Γαρδένιας. Δε γνωρίζει φαίνεται ότι οι πλατείες είναι δημόσιοι κοινωνικοί χώροι συνάντησης και λαϊκής συνάθροισης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ