Τετάρτη 13 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τζογαδόρικα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ που είπε ο υπουργός Εργασίας Βασίλης Μαγγίνας, προκειμένου να δικαιολογήσει το «τζογάρισμα» των αποθεματικών στις ελληνικές και ξένες χρηματαγορές που συνεχίζεται: «Δεν υπάρχει επένδυση χωρίς κίνδυνο»!

Δυστυχώς γι' αυτόν, μπορούμε να του υποδείξουμε ...πολλές τέτοιες επενδύσεις, μόνο που αφορούν μόνον τις πολυεθνικές και τους διαπλεκόμενους και ποτέ τους εργαζόμενους.

Τι «κίνδυνο» περιέχει - για παράδειγμα - η επένδυση των πολυεθνικών στο χώρο της Ενέργειας, που δημιουργούν εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος έχοντας διά νόμου προεξοφλήσει ότι το παραγόμενο προϊόν θα αγοράσει η ΔΕΗ σε προνομιακές τιμές;

Ποιος είναι ο κίνδυνος για τους διαπλεκόμενους, που συνεχίζουν να «επενδύουν» στα Βαλκάνια και τον Εύξεινο Πόντο με την ασφάλιση της επένδυσής τους να χρηματοδοτείται από το ελληνικό Δημόσιο;

Πού είναι ο κίνδυνος για τις τράπεζες, που διαχειρίζονται τα δάνεια του ΟΕΚ; Πού είναι ο κίνδυνος για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, που διαχειρίζονται τσάμπα το δίκτυο του ΟΤΕ; Πού είναι ο κίνδυνος για εκείνους που επενδύουν στο Χρηματιστήριο, γνωρίζοντας τι θα συμβεί και πότε;

Εν ολίγοις, αυτοί που «τα έχουν» δε ρισκάρουν τίποτε σε αυτή τη χώρα. Επενδύουν σε βέβαια κέρδη, διασφαλισμένα από τη νομοθεσία των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Μόνον οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι οφείλουν να ...διακινδυνεύουν τη σύνταξή τους και τα αποθεματικά των Ταμείων τους. Γιατί - βλέπετε - με κάποιο τρόπο πρέπει να «ταϊστούν» όλοι οι παραπάνω...

ΓΙΑ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ συμβασιούχων κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση. Εξίσου αστείο θα ήταν και να συνέβαινε το αντίθετο. Εχουν πλέον αποκαλυφθεί και οι δύο. Κι μόνον όποιος δε θέλει να δει τι συμβαίνει, δεν καταλαβαίνει το μέγεθος της κοροϊδίας του δικομματισμού απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους.


Κι επειδή, όπως και να 'χει, σε προεκλογική περίοδο βρισκόμαστε, καλό θα είναι να ξέρουν οι συμβασιούχοι πως τα «ωραία λόγια» και οι υποσχέσεις θα συνυπάρχουν με τις εξοντωτικές αποφάσεις των δικαστηρίων.

Στο χέρι τους είναι να πουν ένα αξιοπρεπές «όχι» στο δούλεμα που υφίστανται. Και με τη στάση τους, και με την ψήφο τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ