Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 14 Ιούνη 2007 - αριθ. φύλλου: 9800

ΚΟΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Αντίσταση στην εγκατάσταση αμερικανικών βάσεων

Με κοινή έκκληση Κομμουνιστικά και Εργατικά κόμματα της Ευρώπης προτρέπουν σε αντίσταση ενάντια στην εγκατάσταση νέων αμερικανικών βάσεων στην Πολωνία, στην Τσεχία, στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Σχέδια που θα επιταχύνουν τον ανταγωνισμό των εξοπλισμών και τη στρατιωτικοποίηση, θα οξύνουν παραπέρα τον ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, θα εντείνουν τις επιθέσεις στα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα.


ΣΕΛ.  3
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Υποκριτικές διακηρύξεις για το περιβάλλον

Οι διακηρύξεις του πρωθυπουργού για το περιβάλλον έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησής του, που παραδίδει τα δάση, τον αέρα, τα νερά, τους ελεύθερους χώρους στους νόμους της αγοράς και στην κερδοσκοπία του κεφαλαίου. Οι αποφάσεις της ΕΕ που συνυπέγραψε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι αποφάσεις που προστατεύουν τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  8

ΤΙ και ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ αυτή η θέση του ΚΚΕ...

Αλέκα Παπαρήγα: Τους ενοχλεί ακόμα και η απλή συζήτηση ότι τα συμφέροντα του λαού είναι ασυμβίβαστα με τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, ότι υπάρχουν δύο δρόμοι ανάπτυξης, ότι υπάρχει διέξοδος, εναλλακτική λύση εξουσίας

Στο ερώτημα ποιους ενοχλεί η θέση του ΚΚΕ ότι δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, απάντησε η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος:

1. Ενοχλεί τη ΝΔ γιατί θέλει να συντηρεί την εντύπωση ότι είναι ένα κόμμα διαφορετικό από το ΠΑΣΟΚ ως προς την ικανότητα και εντιμότητα, επιδιώκοντας να αναγορευτεί ως ο πλέον καταξιωμένος διαχειριστής της συντηρητικής πολιτικής.

2. Ενοχλεί το ΠΑΣΟΚ γιατί θέλει να διατηρήσει πάση θυσία την ξεπερασμένη εδώ και πολύ καιρό γραμμή δεξιά - αντιδεξιά, ώστε να συγκαλύψει τη συντηρητική πορεία του και τη σύμπλευση με τη ΝΔ σε ζητήματα στρατηγικής και προγράμματος.

3. Ενοχλεί τους οπορτουνιστές, που θέλουν μεν να κρατήσουν κάποια απόσταση και από τα δύο κόμματα, ώστε να αντιμετωπίσουν τον ηγεμονισμό του ΠΑΣΟΚ, αλλά και να κρατάνε ανοιχτή την πόρτα, χωρίς να αποκαλυφθούν στα μάτια αριστερών αγωνιστών.

4. Ενοχλεί την αστική τάξη της χώρας, η οποία θέλει από τώρα να ξεκαθαρίσει το έδαφος ώστε να μην υπάρξει αναγέννηση του εργατικού και γενικότερα του λαϊκού κινήματος, να μην αμφισβητηθεί ούτε ευρώ από τα κέρδη της.

5. Ενοχλεί, τέλος, και όλους εκείνους που απολαμβάνουν όλα τα οφέλη του συστήματος είτε από διευθυντικές θέσεις, είτε ως παπαγαλάκια της έρευνας, της ενημέρωσης, της διαμόρφωσης της κοινής γνώμης.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΚΝΕ
Ιμπεριαλιστικά σχέδια σε μορφή ... παιχνιδιών!

Ενα DVD, αφιερωμένο στη βιομηχανία των ψηφιακών παιχνιδιών και τους μηχανισμούς χειραγώγησης των νεανικών συνειδήσεων που σχετίζονται με αυτά, παρουσίασε χτες η ΚΝΕ, αποκαλύπτοντας τη λύσσα της κυρίαρχης τάξης να βάλει στο χέρι τη νεολαία με κάθε τρόπο, να την ενσωματώσει και να την υποτάξει. Το DVD θα αποτελέσει το έναυσμα για να «ανοίξει» σχετική συζήτηση με τη νεολαία μέσα στις εκδηλώσεις του 33ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».


ΣΕΛ.  20


ΠΣΟ
Καθήκον η οργάνωση των εργαζομένων

Η ομιλία του ΓΓ της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Γιώργου Μαυρίκου στην Ολομέλεια της Συνδιάσκεψης του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας.


ΣΕΛ.  17
Δικομματική η ομηρία των συμβασιούχων

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το ΠΑΣΟΚ διαμόρφωσαν το καθεστώς της ομηρίας και ταυτόχρονα ψήφισαν μαζί την απαράδεκτη συνταγματική διάταξη, που απαγορεύει τη μονιμοποίησή τους.


ΣΕΛ.  15
Πραξικόπημα στην ΠΟΕ ΟΤΑ

Οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΣΚ (ΣΥΝ) αφαίρεσαν, χτες, πραξικοπηματικά τη θέση του γενικού γραμματέα από τη ΔΑΣ στην Ομοσπονδία.


ΣΕΛ.  14
Αποφυλακίζεται ο 19χρονος φοιτητής

Να άρει την προφυλάκιση του 19χρονου φοιτητή αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ