Τετάρτη 13 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Διπλό έγκλημα κατά περιβάλλοντος - πολιτισμού

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνεται για το πρωτόκολλο συνεργασίας της κυβέρνησης με το Ιδρυμα Νιάρχου για το Δέλτα του Φαλήρου:

«Το πρωτόκολλο που υπέγραψε η κυβέρνηση με το ίδρυμα "Στ. Νιάρχος" δρομολογεί τη διάπραξη ενός νέου διπλού εγκλήματος σε βάρος του περιβάλλοντος και του πολιτισμού. Ο λαός του Λεκανοπεδίου δεν πρέπει να δώσει καμία βάση στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, του ιδρύματος "Στ. Νιάρχος" και των ΜΜΕ. Είναι ανυπόστατοι και παραπλανητικοί οι ισχυρισμοί τους ότι πρόκειται για ανιδιοτελή προσφορά του ιδρύματος "Στ. Νιάρχος", ώστε να αποκτήσει στέγη η Λυρική Σκηνή και η Εθνική Βιβλιοθήκη. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση παραδίδει στο ίδρυμα Νιάρχου μια έκταση που αξίζει δισεκατομμύρια, ανεκτίμητης περιβαλλοντικής αξίας και του εκχωρεί τη Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη, συνεχίζοντας την πολιτική της παράδοσης της δημόσιας περιουσίας και τομέων πολιτισμού στο κεφάλαιο, όπως έγινε και με το Μέγαρο Μουσικής του ιδρύματος Λαμπράκη.

Το πόσο μεγάλη είναι η απάτη που επιχειρείται προκειμένου να ξεγελαστεί ο λαός του Λεκανοπεδίου αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η συμφωνία κυβέρνησης - Ιδρύματος δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα και παραμένουν άγνωστοι οι όροι της συμφωνίας.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεσηκωθούν, ο παλιός Ιππόδρομος και το Φαληρικό Δέλτα πρέπει να γίνουν χώρος πρασίνου και αναψυχής χωρίς να εκχωρηθεί ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο σε ιδιώτες. Κανενός είδους ανάμειξη δεν πρέπει να έχουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι στη Λυρική Σκηνή και στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Ο εκσυγχρονισμός τους, η διαμόρφωση νέων υποδομών και οι χώροι που θα γίνουν πρέπει να είναι αποκλειστικά υπόθεση του κράτους. Η παντελής αδιαφορία που έως τώρα έχουν επιδείξει οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι συνειδητή, για να δικαιολογηθεί η παράδοση των χώρων στο κεφάλαιο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ