Τετάρτη 13 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η μόνη χρήσιμη ψήφος

Στο πλαίσιο της εντεινόμενης εκλογολογίας εντάσσονται και τα σενάρια για πεντακομματική Βουλή. Η σχετική φιλολογία φουντώνει, αποκομμένη, όμως, από το κύριο, που δεν είναι άλλο από την πολιτική πρόταση του ενός ή του άλλου κόμματος. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να αποπροσανατολιστεί. Το κύριο δεν είναι πόσα κόμματα, δηλαδή αν είναι 4, 5, 6 ή 7 αυτά που θα μοιραστούν τα έδρανα της Βουλής, αλλά πώς θα αξιοποιήσουν τη λαϊκή ψήφο και ποια συμφέροντα θα υπηρετήσουν, τα λαϊκά ή τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Από την ίδια του την πείρα, ο λαός μπορεί να απαντήσει σ' αυτό το ερώτημα.

Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είναι αυτό που θα κρίνει το αν την επόμενη μέρα οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της χώρας θα έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά προς την κατεύθυνση που δείχνουν οι ανάγκες τους, τα δικαιώματά τους, τα συμφέροντά τους.

Το ΚΚΕ απευθύνεται στο λαό με μια πολιτική πρόταση κρυστάλλινη, διαμορφωμένη με γνώμονα όσα αξίζει και δικαιούται να απολαύσει η εργατική λαϊκή οικογένεια. Μια πολιτική που δεν την υποτάσσει στην κάλπη και γι' αυτό δεν υπόσχεται, αλλά καλεί το λαό και με την ψήφο του να δώσει δύναμη στους ταξικούς αγώνες ενάντια στην πλουτοκρατία με την πολιτική του ΚΚΕ, γι' αυτό και δε βάζει «νερό στο κρασί του», δε γίνεται ανάχωμα κανενός. Υποτάσσει την κάλπη στην πολιτική. Θέλει το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης να είναι τέτοιο που θα δώσει ώθηση στην πολιτική του πρόταση, θα ανοίξει το δρόμο σε φιλολαϊκές εξελίξεις. Οι βουλευτικές έδρες δεν είναι αυτοσκοπός, είναι μέσο για την υπεράσπιση και την προώθηση του δίκιου του εργάτη, του αγρότη, του αυτοαπασχολούμενου, των νέων και των γυναικών.

Καμία έγνοια δεν πρέπει να έχει ο άνθρωπος του μόχθου για τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στην επόμενη Βουλή. Η μόνη έγνοια του πρέπει να είναι η αποδυνάμωση των κομμάτων που φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη για τα συνεχώς ογκούμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει, για τα όλο και μεγαλύτερα αδιέξοδα που συναντά στην καθημερινότητά του. Το ΚΚΕ καλεί το λαό με την ψήφο του να αποδυναμώσει τη ΝΔ, να μην ενισχύσει, όμως, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΝ, το ΛΑ.Ο.Σ., αλλά το ΚΚΕ. Αντίστοιχα, να αφαιρέσει δύναμη από το ΠΑΣΟΚ, να μην τη δώσει, όμως, στη ΝΔ, στον ΣΥΝ, στον ΛΑ.Ο.Σ., αλλά στο ΚΚΕ. Μόνον έτσι θα ορθώσει ο λαός εμπόδια στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Να καταψηφίσει και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά να μην ενισχύσει κόμματα - αναχώματα του συστήματος.

Χρήσιμη και αποτελεσματική για το λαό θα είναι μόνον η ψήφος που θα πέσει στην κάλπη υπέρ του ΚΚΕ. Εχει την εγγύηση της συνέπειας των λόγων και των έργων του. Της καθαρότητας των πολιτικών του θέσεων και προτάσεων. Το γεγονός ότι δεν τις κόβει, ούτε τις ράβει στα μέτρα επικοινωνιακών προσταγών για την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου. Ισχυρό ΚΚΕ και αποδυνάμωση του δικομματισμού, λαός σε δράση, σε ασυμφιλίωτη πάλη με την πολιτική που εξυπηρετεί την πλουτοκρατία, είναι ο μόνος δρόμος.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ