Τετάρτη 13 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΦΑΛΗΡΟΥ
«Ευεργεσία» με ... «ξένα κόλλυβα»!

Πολιτιστικός «μποναμάς» στο κεφάλαιο είναι η συμφωνία της κυβέρνησης με το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τη δημιουργία Εθνικής Βιβλιοθήκης, Εθνικής Λυρικής Σκηνής και Πολιτιστικού Εκπαιδευτικού Πάρκου - όλα κάτω από την επωνυμία του μεγαλοεφοπλιστή - στον παλιό Ιππόδρομο. Ταυτόχρονα, βάζει ταφόπλακα στο όνειρο των κατοίκων της Καλλιθέας - περιοχής με τη μικρότερη αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο - για τη δημιουργία σ' αυτόν το μεγάλο ελεύθερο χώρο ενός δημόσιου πόλου πρασίνου, περιπάτου, αναψυχής, πολιτισμού και ήπιων αθλητικών εγκαταστάσεων...

Η πολυδιαφημιζόμενη «ευεργεσία», που λανσάρεται ως μέγα εθνικό έργο, δεν είναι τίποτα άλλο από μια ακόμη μεγαλύτερη εκχώρηση του πολιτισμού μας, μουσικού και πνευματικού, με ανυπολόγιστες για το λαό μας επιπτώσεις. Εκμεταλλευόμενο το χρόνιο, οξύ στεγαστικό πρόβλημα τόσο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, όσο και της άστεγης Λυρικής, που παραμένει άλυτο με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το Ιδρυμα επιδιώκει να ενισχύσει την παρέμβασή του και στο πολιτιστικό τοπίο της χώρας.

Στην προκειμένη περίπτωση, δε μιλάμε πλέον για σύμπραξη του Δημοσίου με τους ιδιώτες για κάποια έργα (που και αυτά γίνονται με αποκλειστικό κριτήριο τα υπερκέρδη τους), αλλά για ξεπούλημα ενός ελεύθερου χώρου και δύο μεγάλων πολιτιστικών - πνευματικών ιδρυμάτων.

Πρόκειται, όμως, και για ένα μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα, καθώς παραδίδεται στο μεγάλο κεφάλαιο ένας από τους τελευταίους μεγάλους ελεύθερους χώρους της Αττικής, συνολικής έκτασης 230 στρεμμάτων. Ενα έγκλημα το οποίο συντελέστηκε με τη σύμφωνη γνώμη και του «πράσινου» δημάρχου Καλλιθέας Κ. Ασκούνη (που εκλέχτηκε σε συνεργασία και με το ΛΑ.ΟΣ.), ο οποίος σε μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε τον περασμένο Γενάρη με το ΥΠΕΧΩΔΕ δέχτηκε την παράδοση του χώρου στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, αντί «πινακίου φακής».

Ειδικότερα, η Δημοτική Αρχή της Καλλιθέας δέχτηκε να παραχωρηθεί το «φιλέτο», με αντάλλαγμα την παραχώρηση 28 στρεμμάτων της συνολικής έκτασης στα οποία θα κατασκευαστούν ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, ένας παιδότοπος και ένα δημοτικό αναψυκτήριο!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ