Τετάρτη 13 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια... .

Παπαγεωργίου Βασίλης

«(...) η κ. Παπαρήγα χρησιμοποιεί εσχάτως και τη μέθοδο του ψέματος, καθώς ουδέποτε στέλεχος του ΣΥΝ δήλωσε δημοσίως ότι ΚΚΕ και ΛΑΟΣ είναι τα ίδια κόμματα». Αυτά έγραφε χτες η «Αυγή».

Χτες όμως έγραψε και ο Μ. Κοψίδης, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, στην «Ελευθεροτυπία». Αρθρο με τίτλο «ΛΑΟΣ και ΚΚΕ» και περιεχόμενο εκτιμήσεις όπως «και τα δύο κόμματα είναι γαντζωμένα στη λογική της εθνικής περιχαράκωσης» και «τα δύο κόμματα καταλήγουν στον ίδιο κοινό παρονομαστή» και «συγκλίνουν στο ότι κάπου, κάποιοι εξυφαίνουν μια πλανητική συνωμοσία κατά των ελλήνων». Χτες πάλι στην «Αυγή» διαβάζουμε λόγια του Α. Τσίπρα (στον Ρ\Σ Flash) «...αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το ΚΚΕ αποφεύγει διαρκώς να ασκήσει εξ αριστερών κριτική στον ΛΑΟΣ. Προφανώς διότι η ηγεσία του ΚΚΕ έχει διαβλέψει ότι υπάρχει κοινή δεξαμενή ψηφοφόρων...».

Προχτές στην «Ημερησία» «έγραψε» και ο Μ. Παπαγιαννάκης. Για το ΚΚΕ. Που κατά τη γνώμη του χαρακτηρίζεται από «εθνικισμό, κοινωνικό συντηρητισμό».

Ποιος ψεύδεται, λοιπόν;

ΥΓ 1: Ως μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ ο Μ. Κοψίδης επικρίνει το ΚΚΕ για «φοβική στάση σε ό,τι υπερβαίνει τα εθνικά σύνορα, είτε αφορά την ΕΕ είτε άλλον υπερεθνικό οργανισμό». Δηλαδή, όταν λέει «άλλον υπερεθνικό οργανισμό», προφανώς εννοεί το ΝΑΤΟ, το ΔΝΤ κλπ., κλπ. Ενα μπράβο από εμάς και εις ανώτερα...

ΥΓ 2: Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και η προσπάθεια του μέλους της ΚΠΕ του ΣΥΝ να υπερασπίσει το ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για «εικασίες ότι ένα κόμμα βάζει ένα άλλο να κόψει ψήφους από ένα άλλο» οι οποίες «προσεγγίζουν την μπακάλικη αντίληψη της πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ