Τετάρτη 13 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
«Χαμένοι» στη λάσπη και στον κουρνιαχτό οι δύο μονομάχοι

Στο χτεσινό «επεισόδιο» στο σίριαλ της δικομματικής κόντρας, κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ κατηγορούσαν αλλήλους για... υποβάθμιση της πολιτικής ζωής!

Μόνιμο και κυρίαρχο στοιχείο της προεκλογικής καμπάνιας θα αποτελούν στο εξής οι προσωπικές επιθέσεις και η ανταλλαγή βαριών χαρακτηρισμών και ύβρεων μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με τους δύο μονομάχους να εναλλάσσονται στους ρόλους του «καλού» και του «κακού» και να αλληλοκατηγορούνται για υποβάθμιση του επιπέδου της πολιτικής αντιπαράθεσης!

Σε κάθε περίπτωση, η «βύθιση» της πολιτικής ζωής εναλλακτικά στον κουρνιαχτό και τη λάσπη εξυπηρετεί τα εκλογικά και στρατηγικά συμφέροντα κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς «εξαφανίζονται» από το προσκήνιο τα πραγματικά προβλήματα του λαού, πράγμα που επιτρέπει στους δύο μονομάχους να δημιουργήσουν σύγχυση για τον πραγματικό λόγο της άγριας διαμάχης τους. Οτι δηλαδή αυτή αφορά την κατάκτηση της εξουσίας και άρα της λείας της, ενώ συμπλέουν πλήρως στην αντιλαϊκή επίθεση.

Οι τόνοι της δικομματικής κόντρας έπεσαν χτες, αλλά όμως η κόντρα συνέχισε να είναι το «πρώτο θέμα» στην επικαιρότητα, καθώς οι δύο μονομάχοι επέρριπταν ο ένας στον άλλο τις ευθύνες για τη δημιουργία κλίματος πόλωσης και διχασμού.

Στο πλαίσιο αυτό ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου ότι «υβρίζει» και «οξύνει την κατάσταση» προκειμένου «να βγει από τα αδιέξοδά του με αυτό τον τρόπο». Από την άλλη ο Ευ. Αντώναρος επιφύλαξε στην κυβέρνηση το ρόλο του «καλού», υποστηρίζοντας ότι «πρεσβεύει τον πολιτικό πολιτισμό» και «δε θα τον ακολουθήσει στον κατήφορο». Ξεκαθάρισε όμως ότι «αυτό δε σημαίνει πως δε θα δοθούν απαντήσεις σε ισχυρισμούς, σε φράσεις, σε επιλογή φράσεων, οι οποίες δε συμβάλλουν στη διατήρηση ενός κλίματος ηρεμίας το οποίο πρέπει να επικρατεί στη χώρα».

Οπαδοί του «πολιτικού πολιτισμού» εμφανίστηκαν και οι υπουργοί στις δηλώσεις που έκαναν μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, είπε ότι «εμείς δεν παρακολουθούμε τη λογική της πόλωσης που έχει επιλέξει η αξιωματική αντιπολίτευση», ενώ αργότερα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του εργοστασίου ανακύκλωσης στους Αγίους Θεοδώρους, επανήλθε λέγοντας: «όσο προσεγγίζουμε προς τις εκλογές, δεν πρέπει να υποβαθμίζουμε την πολιτική αντιπαράθεση».

Σε «ήπιους τόνους» και ο υπουργός Ανάπτυξης, Δ. Σιούφας, αποφάνθηκε ότι «η πόλωση, όπως ο γάμος, χρειάζεται δύο για να γίνει και εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη λογική της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος που τελευταία βρέθηκε στο στόχαστρο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι «τον τελευταίο καιρό έχει εκτροχιαστεί ο Γ. Παπανδρέου και είναι κρίμα για τη Δημοκρατία και τον πολιτικό μας πολιτισμό».

Η απάντηση του έτερου μονομάχου, όπως εκφράστηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, συνοψίζεται στο ότι «η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την ύβρη και τη συκοφαντία για να καλύψει τις αρνητικές της πολιτικές» - «Το ΠΑΣΟΚ δε θα ακολουθήσει αυτή την τακτική, θα μιλά τη γλώσσα της αλήθειας»(!). Από την άλλη ο Π. Ευθυμίου υπερασπίστηκε τους βαρείς χαρακτηρισμούς που έχει χρησιμοποιήσει κατά καιρούς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ («σπείρα», «θερινός διαρρήκτης», «σουπιά», προστάτες «τύπου Σικελίας»). Παρόλα αυτά υποστήριξε ότι «η οδός της οξύτητας, της πόλωσης, του διχασμού είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα της παραδοσιακής Δεξιάς και της ΝΔ», ενώ για το ΠΑΣΟΚ «υπάρχει η γλώσσα της ευθύνης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ