Κυριακή 27 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Τελευταίο και τυχερό

Είστε από τους τελευταίους και τυχερούς που φεύγουν για το «οπουδήποτε» τώρα. Είστε οι καθυστερημένοι, οι αργοπορημένοι, οι ευλογημένοι. Είστε έτοιμοι; Ολα είναι εντάξει; Κλείσατε το θερμοσίφωνα, τις πόρτες και παράθυρα; Πήρατε ένα καλό βιβλίο για να σας κρατά συντροφιά αυτές τις ωραίες μέρες που είναι μπροστά σας; Αν το έχετε ξεχάσει βάλτε μέσα στο σακίδιό σας μερικά καλά βιβλία. Οπως: «Παιδικά και εφηβικά χρόνια» Λέων Τολστόι εκδόσεις ΕΣΤΙΑ, μετάφραση από τα ρώσικαΒασίλης Ντινόπουλος. Η συγγραφή αυτού του τόμου είναι από τις πρώτες λογοτεχνικές εργασίες του Τολστόι, το έγραψε σε ηλικία 25 χρόνων. Το πρώτο μέρος είναι μια αυτοβιογραφία γραμμένη με συμβατικό ρεαλισμό, όπου το μυθιστορηματικό υλικό αντλείται από την ίδια τη ζωή του συγγραφέα και από τη ζωή εκείνων που γνώρισε. Στο δεύτερο μέρος η νοσταλγία παραχωρεί τη θέση της στην αναλυτική διάθεση.

Και αν η διάθεση σας είναι διαφορετική, αν θέλετε να διαβάσετε ένα σύγχρονο κοινωνικό μυθιστόρημα, τότε σας προτείνουμε το «Τοπίο ενός χωρισμού» της συναδέλφου μας Σοφίας Μαλτέζου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις « Φιλιππότη».

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο με πανέξυπνους διαλόγους, με ευρηματική πλοκή, και έντονους χαρακτήρες, πρόκειται για ένα μυθιστόρημα τόσο «φανταστικά» αληθινό, που αξίζει να το διαβάσετε. Το κείμενο θίγει το θέμα του χωρισμού. Το διαζύγιο, πλαίσιο σ' αυτήν την πολυπρόσωπη ιστορία με μια σειρά από ερωτηματικά γύρω από την προδοσία, τον εγωισμό, το ένστικτο, τους θεσμούς, το παράλογο, την αναγκαιότητα του κακού που αντιμετωπίζει η κεντρική ηρωίδα στην προσπάθειά της με το χωρισμό να σώσει... το γάμο της. Με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα ένα ευγενικό μυθιστόρημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ