Σάββατο 19 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΖΙΚΟΙ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Σεβασμός και εκτίμηση για τη δράση του

Μαζικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, με ανακοινώσεις και τηλεγραφήματα αναφέρονται με εκτίμηση και σεβασμό στην προσωπικότητα και τη δράση του Βασίλη Εφραιμίδη.

Η Ομοσπονδία Εκτελωνιστών της Ελλάδας, σε τηλεγράφημά της, σημειώνει:

«Αγαπητοί φίλοι,

Με αφορμή τον ξαφνικό θάνατο του μεγάλου αγωνιστή Βασίλη Εφραιμίδη, παρακαλούμε δεχτείτε τα θερμά συλλυπητήρια του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας κι όλων των Ελλήνων εκτελωνιστών. Επίσης, παρακαλούμε να γνωστοποιήσετε στους οικείους του τα συλλυπητήρια και τη συμμετοχή μας στο πένθος τους.

Ο αλησμόνητος Βασίλης Εφραιμίδης, αγωνίστηκε σ' όλη του τη ζωή για τα δίκαια του λαού μας και για μια πατρίδα πιο καλή και πιο όμορφη και πάντως διαφορετική από αυτή που ζούμε.

Είχαμε την τύχη και την τιμή να υπερασπιστεί, σ' ευρωπαϊκό επίπεδο, τα δίκαια και του δικού μας ταλαιπωρημένου κλάδου. Το έκανε με ακούραστη αυταπάρνηση, σταθερή πίστη και φυσικά ευγενέστατη ανιδιοτέλεια.

Ολοι οι συνδικαλιστές και τα μέλη του επαγγελματικού μας χώρου ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ την πολύτιμη συνδρομή και συμβολή του αγαπημένου μας Κυρ Βασίλη σε συγκεκριμένα ζητήματα που χρειαστήκαμε τη βοήθειά του. Θα τον θυμούμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη, νοσταλγία και πίστη στο σωστό δρόμο που έδειξε με τη στάση και τους αγώνες του.

Είμαστε σίγουροι ότι θα είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Το Συνδικάτο Δέρματος - Ιματισμού - Κλωστοϋφαντουργίας και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Πειραιά, τονίζει στο τηλεγράφημά του: «Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια για το θάνατο του Βασίλη Εφραιμίδη και θεωρούμε αυτόν ως φωτεινό παράδειγμα συνέπειας στην πάλη της εργατικής τάξης και γενικότερα του εργαζόμενου λαού».

Το ΚΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων «απηχώντας τα αισθήματα όλων των επαναπατριζόμενων πολιτικών προσφύγων και αυτών που παραμένουν ακόμη στην προσφυγιά και έχοντας υπόψη τούς ακούραστους αγώνες του Βασίλη Εφραιμίδη για τον επαναπατρισμό και τη λύση των προβλημάτων μας, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ο Ορέστης Φαράκος, πρόεδρος του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης, εκ μέρους του ΔΣ του Οργανισμού, «εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το χαμό του αγωνιστή Βασίλη Εφραιμίδη».

Η Κουρδική Δημοκρατική Λαϊκή Ενωση (YDK) «εκφράζει τα βαθιά και ειλικρινή της συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος ευρωβουλευτή του ΚΚΕ κ. Βασίλη Εφραιμίδη καθώς και προς το πολιτικό κόμμα στις τάξεις του οποίου αγωνίστηκε με συνέπεια και αποφασιστικότητα επί μακρόν. Το ήθος, η αγωνιστικότητα και το υψηλό φρόνημα, η προσήλωσή του στον αγώνα για την εγκαθίδρυση και την ενδυνάμωση της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας στην Ελλάδα σε καιρούς χαλεπούς για τη χώρα του, αλλά και οι πρόσφατες προσπάθειές του από τα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου, καθιστούν τη ζωή και το έργο του Βασίλη Εφραιμίδη φωτεινό παράδειγμα για τις νεότερες γενιές. "Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία", ο εκλιπών επέδειξε περίσσια σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής του πορείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ