Σάββατο 19 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι Ευρωπαίοι Κομμουνιστές για τον Β. Εφραιμίδη

Συλλυπητήρια επιστολή για το θάνατο του Βασίλη Εφραιμίδη απέστειλαν μεταξύ άλλων το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, το ΚΚ Πορτογαλίας και η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Πορτογαλίας.

Στην επιστολή του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Αγαπητοί Σύντροφοι,

Σας εκφράζουμε τη μεγάλη μας θλίψη για την απώλεια του Βασίλη Εφραιμίδη, τον οποίο οι Γάλλοι κομμουνιστές γνώριζαν καλά ως συνεπή στρατιώτη του εργατικού κινήματος, του αντιδικτατορικού αγώνα και του αγώνα για δημοκρατία στη χώρα σας, αλλά και για τη μακρά προσφορά του στη διάρκεια της συνεργασίας μας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σας παρακαλούμε, εκ μέρους του γαλλικού κομμουνιστικού κόμματος, να μεταβιβάσετε στους έλληνες κομμουνιστές και στην οικογένεια του εκλιπόντος τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και όλη μας την αγάπη.

Ζαν Πολ Ανιόν, Γραμματέας του Εθνικού συμβουλίου και Ντανιέλ Σιρερά, Υπεύθυνος διεθνών σχέσεων».

Την ακόλουθη συλλυπητήρια επιστολή για τον αιφνίδιο θάνατο του Βασίλη Εφραιμίδη απέστειλε η Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής ΚΚ Πορτογαλίας:

«Αγαπητοί Σύντροφοι,

Σας εκφράζουμε την ειλικρινή θλίψη μας για τη βαριά απώλεια του συντρόφου Βασίλη Εφραιμίδη, ο οποίος αφιέρωσε όλη του τη ζωή στο δίκαιο αγώνα κατά του φασισμού και υπέρ της ειρήνης, στην πάλη για τους ευγενείς σκοπούς του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού.

Εκ μέρους των Πορτογάλων Κομμουνιστών εκφράζουμε σε εσάς και στα μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος τα σέβη μας.

Η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚ Πορτογαλίας».

Επίσης η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Πορτογαλίας σε συλλυπητήρια επιστολή της σημειώνει τα εξής:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Βασίλη Εφραιμίδη, που αφιέρωσε όλη του τη ζωή στο δίκαιο αντιφασιστικό αγώνα, στην ειρήνη, στον αγώνα για τους ευγενείς σκοπούς του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού.

Στο Ευρωκοινοβούλιο, ο σύντροφος Εφραιμίδης ήταν μία φωνή σεβαστή σε όλους.

Δεχτείτε τα συλλυπητήρια των Πορτογάλων κομμουνιστών του Ευρωκοινοβουλίου και μεταβιβάστε στην οικογένειά του τα συλλυπητήριά μας.

Ζοακίμ Μιράντα»

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ