Σάββατο 19 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προστριβές και αναταράξεις

Τα θέματα της επιστροφής ή μη του Αντώνη Σαμαρά στη ΝΔ, αλλά και της απομάκρυνσης ή παραμονής του Αρη Σπηλιωτόπουλου στη θέση του εκπροσώπου Τύπου, εξακολουθούν να προκαλούν αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να πυροδοτούν διαμάχες.

Το ενδεχόμενο επιστροφής του Αντώνη Σαμαρά στη ΝΔ προς το παρόν διαψεύδεται από τον κύκλο του προέδρου Κ. Καραμανλή, ενώ και ο ίδιος χαρακτήρισε το όλο θέμα «ανύπαρκτο». Παρ' όλα αυτά το θέμα συντηρείται στην επικαιρότητα και αναπαράγεται με δηλώσεις ένθεν κακείθεν, κυρίως αυτές της πλευράς των «μητσοτακικών», που όχι μόνο θέτει «βέτο», αλλά απειλεί και με διάσπαση του κόμματος σε περίπτωση επιστροφής του πρώην υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη.

Ωστόσο, προχτές, ο βουλευτής Ρεθύμνου Γ. Κεφαλογιάννης με δήλωσή του στράφηκε ευθέως κατά του Κ. Μητσοτάκη και της Ντ. Μπακογιάννη, αναφέροντας πως «όταν η χώρα αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα δεν υπάρχουν προσωπικές θέσεις και επιλογές και ούτε είναι επιτρεπτές τέτοιες ενασχολήσεις αλλά και διατυπώσεις απειλών».

Σε ό,τι αφορά στο θέμα Σπηλιωτόπουλου αναζωπυρώθηκαν οι φήμες που φέρουν τον πρόεδρο του κόμματος διατεθειμένο να παύσει από τα καθήκοντά του τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος. Ομως, το ενδεχόμενο αυτό διέψευσε προχτές το Γραφείο Τύπου με ανακοίνωσή του, στην οποία σημειώνει πως αν τα σενάρια αυτά δεν οφείλονται σε φαντασία ή δημοσιογραφική ένδεια, τότε υποκρύπτουν σκοπιμότητες σε βάρος της ΝΔ. Πάντως χτες ο Γ. Κεφαλογιάννης κάλεσε τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος να παραιτηθεί ώστε να διευκολύνει έτσι τον Κ. Καραμανλή.

Στο μεταξύ, την οργή αρκετών στελεχών έχει προκαλέσει η επιστολή του γραμματέα Οργανωτικού Αγγ. Μοσχονά, με την οποία τους κοινοποιήθηκε η... αποστράτευσή τους. Είκοσι στελέχη από τη Βόρεια Ελλάδα, που παύθηκαν από τον γραμματέα Οργανωτικού, με επιστολή τους προς τον Κ. Καραμανλή εκφράζουν τη διαφωνία τους για τη διαδικασία αλλά και την ουσία αυτής της απόφασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ