Σάββατο 19 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επιχειρηματικές ... δράσεις

Τους...«άξονες δράσης» της κυβέρνησης στον τομέα του τουρισμού επεξεργάζεται η κυβέρνηση και ετοιμάζεται για το σκοπό αυτό να «ρίξει» αρκετά δισεκατομμύρια από το λεγόμενο τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Αν προσέξει κανείς τις... δράσεις, διαπιστώνει ότι στις τρεις πρώτες θέσεις κυριαρχούν τα κεφάλαια «βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος», «στήριξη και ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας», «προώθηση της επιχειρηματικής αριστείας».

Για όσους δεν κατάλαβαν, ο κύριος προσανατολισμός των κυβερνώντων είναι να βρουν κι άλλα παράθυρα για την ενίσχυση των μεγάλων επιχειρήσεων στο χώρο του τουρισμού. Γιατί, όσοι πήγαν και διακοπές τις μέρες που πέρασαν, γνωρίζουν ότι οι χιλιάδες ασχολούμενοι με τον τουρισμό, στην πραγματικότητα είναι η εύκολη λεία των ξένων και ντόπιων «tours operators» (τουρ οπερέιτορς). Αυτών των μεγάλων δηλαδή ταξιδιωτικών πρακτόρων που παίρνουν το φιλέτο από την τουριστική κίνηση, αφού με τα κόλπα τους και τους εκβιασμούς τους αξιώνουν και πληρώνουν τη διαμονή των πελατών τους στη μισή τιμή, κλείνουν συμφωνίες της συμφοράς με τους εκπροσώπους των τοπικών χώρων εστίασης και καιροφυλαχτούν να βάλουν στο χέρι κάθε μικρή τουριστική μονάδα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ