Σάββατο 19 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολύτιμος συμπαραστάτης του κυπριακού λαού

Πολιτικά κόμματα και παράγοντες της Κύπρου εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του Βασίλη Εφραιμίδη, αναγνωρίζοντας πως στο πρόσωπό του ο κυπριακός λαός γνώρισε έναν πολύτιμο συμπαραστάτη.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ,Δημήτρης Χριστόφιας, απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα προς την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, την ΓΓ Αλέκα Παπαρήγα και την οικογένεια του Β. Εφραιμίδη, στο οποίο εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και υπογραμμίζει:

«Με αισθήματα βαθιάς θλίψης πληροφορηθήκαμε το θάνατο του εκλεκτού συντρόφου, πρώην ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Βασίλη Εφραιμίδη. Το ΚΚΕ, αλλά και ολόκληρο το Αριστερό Κίνημα, έχασε ένα δραστήριο μαχητή της ελευθερίας, της ειρήνης, της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ο Βασίλης Εφραιμίδης αφιέρωσε τη ζωή και τη δράση του στον αγώνα για την εκπλήρωση των ιδανικών της εργατικής τάξης και για την προώθηση των σκοπών του Κόμματος. Για την έντονη αντιφασιστική και αντιδικτατορική του δράση υπέστη διωγμούς και φυλακίσεις που τον υποχρέωσαν να μεταφέρει την όλη δραστηριότητά του για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός Ελλάδας».

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σπύρος Κυπριανού, απέστειλε στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, το παρακάτω τηλεγράφημα:

«Πληροφορήθηκα με βαθιά θλίψη το θάνατο του Βασίλη Εφραιμίδη, πρώην βουλευτή και εκλεκτού μέλους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Η Ελλάδα έχασε στο πρόσωπο του Βασίλη Εφραιμίδη ένα μαχητή της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Η μακρόχρονη παρουσία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον έφερε επανειλημμένα στο πλευρό της Κύπρου και πιο συγκεκριμένα στην ενεργό συμμετοχή του στη μεικτή κοινοβουλευτική επιτροπή Κύπρου της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Από το βήμα του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στήριξε μέχρι την τελευταία μέρα της αποχώρησής του από το Κοινοβούλιο το δίκαιο αγώνα του κυπριακού λαού.

Παρακαλώ δεχτείτε και διαβιβάσατε στην οικογένειά του τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Κύπρου, Βάσσος Λυσσαρίδης, σημειώνει στο τηλεγράφημα που απέστειλε στην Αλέκα Παπαρήγα: «Ειλικρινή συλλυπητήρια για το θάνατο τού αγωνιστή Βασίλη Εφραιμίδη. Παρακαλώ όπως διαβιβάσετε τα συλλυπητήρια του κινήματος προς την οικογένεια τού εκλιπόντος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ