Σάββατο 19 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λ. ΖΑΜΟΪΣΚΙ
Τα κρυφά ελατήρια της διεθνούς τρομοκρατίας
9ο ΜΕΡΟΣ
Η λίστα των μελών της Π-2

Θα πειστούμε γι' αυτό, όταν επανέλθουμε στην τύχη της στοάς «Π-2». Αφού δεν μπόρεσαν να πετύχουν την αθώωση του τραπεζίτη-απατεώνα, οι Αμερικανοί και Ιταλοί μασόνοι κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες για να προασπίσουν τη σφηκοφωλιά των συνωμοσιών κατά της Ιταλίας. Τον καιρό εκείνο βαριές κατηγορίες επιρρίπτονται σ' αυτό το γόνο της ΣΙΑ από μέρους της κοινής γνώμης, των αριστερών κομμάτων, της εισαγγελίας. Οι «τέκτονες» ανησύχησαν φοβούμενοι ότι θα εκτεθεί ολόκληρος ο μασονισμός της Ιταλίας, που αριθμούσε πάνω από 20.000 μέλη. «Είναι ικανοποιημένοι άραγε οι εργάτες;» - μ' αυτό το σύνθημα διοργανώνεται στο ξενοδοχείο «Χίλτον» της Ρώμης συγκέντρωση στην οποία εκπροσωπούνται πεντακόσιες ιταλικές στοές. Οι «εργάτες» είναι τραπεζίτες, δικηγόροι, στρατηγοί, οι πλουσιότεροι κάτοικοι της Ιταλίας. Ολοι ανησυχούν για το κύμα σκανδάλων και υποψιών που ξέσπασε σε βάρος της στοάς Τζέλι, το αφεντικό της οποίας το 'σκασε πέρα από τον ωκεανό. Συνεδριάζοντας σύμφωνα με τους μασονικούς κανόνες που συνδέονται με το μυστικισμό, κατά την ισημερία 21 και 22 του Μάρτη 1981, οι «επίσημοι μάγιστροι» αποφαίνονται με πλειοψηφία ότι η στοά «Προπαγάνδα-2» ανταποκρίνεται σε όλους τους εσωτερικούς κανονισμούς (τυπικό) σαν στοά της «μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας». Ο μεγάλος μάγιστρος της «μεγάλης Ανατολής» στρατηγός Ενιο Μπατέλι, πρώην φασίστας αξιωματικός, παραθέτει πλούσιο γεύμα κατά το οποίο δηλώνει: «Ο μασονισμός υπήρξε και θα παραμείνει πάντα μέσο τελειοποίησης του ανθρώπου και συνάμα ολόκληρης της ανθρωπότητας». Τον σεγοντάρει ο Λίνο Σαλβίνι, τρεις φορές εκλεγμένος «μέγας μάγιστρος» της ίδιας «μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας» και επίσης πρώην φασίστας.

Η απόφαση να «εξαγνιστεί» η στοά του Τζέλι, να επαναβεβαιωθεί η «νομιμότητά» της επιδοκιμάζεται απ' όλες τις σκοτεινές δυνάμεις της Ιταλίας. Κι αυτό γιατί ο Τζέλι, κατά την έκφραση των ομοϊδεατών του, είναι «ο μόνος που σκέφτεται το μέλλον της Ιταλίας». Ενα μέλλον, μέσα στο οποίο αυτός, που ετοιμαζόταν να γίνει «μπουρατινάγιο» - χειριστής ανδρεικέλων - θα μπορεί, σύμφωνα με τα ίδια του τα λόγια, να κινεί τα νήματα όλης αυτής της «χιλιάδας» με τη βοήθεια της οποίας θέλει να χαντακώσει το μέλλον της Ιταλίας. Κι όσο ποτέ άλλοτε βρισκόταν τώρα κοντά στο στόχο.

Μα ούτε ο Τζέλι κι ούτε οι φασίστες αδελφοί μασόνοι, που έλεγχαν σχεδόν όλους τους τρόπους διείσδυσης στα μυστικά της «χιλιάδας», υποψιάζονταν καν ότι έρχεται η ώρα του ξεμασκαρέματός τους, ότι, για την ακρίβεια, ξεμασκάρεμά τους έγινε κιόλας. Ε, μα επιτέλους, σαν πάρα πολύ ξετσίπωτα και ξιπασμένα, χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης, δρούσαν οι συνωμότες! Στο μεταξύ, το διάγραμμα της συνωμοσίας γινόταν ολοένα πιο έκδηλο και άρχισε να προκαλεί σοβαρούς φόβους σε πολλούς συναδέλφους του Αλντο Μόρο και στους δημοκράτες δικαστικούς υπαλλήλους. Αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο του αντιπάλου, οι τελευταίοι προετοίμασαν την αντεπίθεσή τους με μεγάλη μυστικότητα. Η αντεπίθεση ξεκίνησε από το Βορρά όπου δεν ήταν και τόσο αισθητή η επιρροή των ανθρώπων του Τζέλι.

Τη νύχτα της 18ης του Μάρτη 1981 αναχώρησαν από το Μιλάνο για τη Νότια Ιταλία μερικά τμήματα της αστυνομίας. Ελαβαν άκρως απόρρητη γραπτή διαταγή, την οποία είχαν δικαίωμα να διαβάσουν αφού απομακρυνθούν πρώτα 100 χιλιόμετρα από το Μιλάνο. Απ' εδώ δεν ήταν μακριά το Αρέτσο, όπου βρισκόταν η βίλα «Βάντα» που έφερε το όνομα της συζύγου του Λίτσο Τζέλι, καθώς και το υφαντουργείο του. Ακριβώς εκεί βρέθηκε η λίστα με τα ονόματα της «χιλιάδας», για την ακρίβεια, των εννιακοσίων πενήντα και κάτι μελών της υπερμυστικής στοάς «Προπαγάνδα-2». Με τις ημερομηνίες εγγραφής τους, με τους αριθμούς βιβλιαρίων, με τα ποσά των εισφορών τους... Και τι ονόματα δεν καταχωρούνταν εκεί!... Κάθε όνομα που φάνταζε λαμπρό στον παρανοϊκό και μεγαλομανή δολοπλόκο-στρωματά Τζέλι, ήταν πράγματι περασμένο στη λίστα.

Σοσιαλιστές υπουργοί, ηγέτες των σοσιαλδημοκρατών βρίσκονταν πλάι πλάι με τους ηγέτες της δεξιάς πτέρυγας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, με τους υπουργούς του. Τραπεζίτες, ανώτατοι υπάλληλοι της Εισαγγελίας (ο Σπανιουόλο, βλέπετε, δεν ήταν μόνος), διευθυντές μέσων μαζικής ενημέρωσης... Και πού είσαι ακόμα! Προξενούσε κατάπληξη η αθρόα παρουσία στρατιωτικών: εκτός από 7 ανώτατους υπαλλήλους του υπουργείου Αμυνας, φιγουράραν εδώ άλλοι 42 στρατηγοί και ναύαρχοι, μαζί και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ιταλίας ναύαρχος Τορίζι και 51 συνταγματάρχες.

Το 1979 δολοφονήθηκε ο διευθυντής του πρακτορείου «Οσερβατόρε Πολίτικο» της Ρώμης Κ. Πεκορέλι. Ο Πεκορέλι και το πρακτορείο του, που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Τζέλι το 1974, ήταν για πολλά χρόνια το φερέφωνο των μυστικών υπηρεσιών της Ιταλίας και του μασονισμού που συνδέεται με αυτές. Ο ίδιος ο Πεκορέλι ανήκε στη στοά «Π-2» του Λίτσο Τζέλι και στην αρχή υπηρετούσε με ζήλο τον «επίτιμο μάγιστρο», ύστερα όμως αποφάσισε να αποκομίσει κέρδη από τις πληροφορίες που έπεφταν στα χέρια του. Χρησιμοποιώντας τα αρχεία του Τζέλι και υλικά των μυστικών υπηρεσιών, ο Πεκορέλι άρχισε να εκβιάζει τους συναγωνιστές του, απαιτώντας απ' αυτούς μεγάλα χρηματικά ποσά. Την αποστασία τελικά την πλήρωσε ακριβά. Ο Πεκορέλι βρέθηκε νεκρός κοντά στο σπίτι του. Τον είχαν σκοτώσει με μια σφαίρα στο στόμα.

Ο εισαγγελέας της Ρώμης Ντομένικο Σίκα ανακάλυψε ανάμεσα στα χαρτιά του νεκρού άκρως απόρρητα έγγραφα που η προέλευσή τους έπρεπε να διακριβωθεί. Οι προσπάθειές του όμως να αποκαλυφθεί η αλήθεια προσέκρουσαν σε τείχος σιωπής. Κατάπιε τη γλώσσα του ο στρατηγός Τζανίνι, διοικητής της «γκουάρντια ντι φινάντσε» («οικονομική φρουρά»), στην οποία ανήκαν έγγραφα που είχαν υπεξαιρεθεί. Ο Σίκα αποτάθηκε τότε στον Τζουζέπε Σαντοβίτο, διευθυντή της ΣΙΣΜΙ - στρατιωτικής κατασκοπίας. «Δεν ξέρω τίποτα», απάντησε ο Σαντοβίτο. Σιωπούν επίσης ο συντονιστής των μυστικών υπηρεσιών της Ιταλίας Πελόζι και ο διευθυντής της ΣΙΣΝΤΕ Γκρασίνι. Μόλις αργότερα, αφού είδε τη λίστα της «Π-2» που είχε βρεθεί στο Αρέτσο, κατάλαβε ο Ντομένικο Σίκα τα αίτια της τόσο επίμονης σιωπής: ανάμεσα στα μέλη της στοάς συγκαταλέγονταν και ο Σαντοβίτο, και ο Γκρασίνι, και ο Τζανίνι, και ο Πελόζι, ακόμα και προϊστάμενοι των υπηρεσιών, που είχαν αποστολή να καταπολεμούν την τρομοκρατία.

Και όλοι αυτοί υπηρετούσαν την ίδια υπόθεση, για την οποία προειδοποιούσε ο Πεκορέλι, πριν του φυτέψουν τη σφαίρα στο στόμα: «βιομήχανοι και χρηματιστές, πολιτικοί παράγοντες, στρατηγοί και δικαστικοί υπάλληλοι, δίνοντας όρκο πίστης στο μασονισμό, μπαίναν συνάμα στην υπηρεσία της ΣΙΑ των ΗΠΑ, ώστε με κάθε τρόπο να φράξουν το δρόμο του Κομμουνιστικού Κόμματος προς την εξουσία».

«Με κάθε τρόπο», δηλαδή και με την τρομοκρατία, με τις δολοφονίες. «Από εδώ και πολλά χρόνια δεν υπήρξε στη χώρα μας μεγάλο έγκλημα που να μη συνδέεται με το μασονισμό, υπογράμμιζε ο Πεκορέλι. Απόπειρες δολοφονίας, μαζικοί φόνοι, απόπειρες πραξικοπημάτων - η σκιά των μασόνων έπεφτε παντού. Ο Πεκορέλι απαρίθμησε μερικά από τα εγκλήματα που διέπραξαν οι μασόνοι μαζί με τις μυστικές υπηρεσίες: πολύνεκρη δολοφονία στην πλατεία Φοντάν του Μιλάνου, ανατίναξη του τρένου «Ιτάλικους» που στοίχισε 12 ζωές, δολοφονία του δικαστή Οκόρσιο, ο οποίος είχε επισημάνει τις σχέσεις αυτής της ανατίναξης με τους μασονοφασιστικούς κύκλους, προπαντός με την ομάδα των μαυρο-«αριστερών» του Πάολο Σινιορέλι, φίλου του Τζέλι: Αργότερα προστέθηκε σ' αυτά και η τεράστια έκρηξη στο σταθμό της Μπολόνια τον Αύγουστο του 1980, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 80 άτομα.

Από τη στοά του Τζέλι και των μασόνων του Βορειοατλαντικού Συνασπισμού, από τις μυστικές υπηρεσίες της Ιταλίας και των ΗΠΑ ξεκινούν τα νήματα τόσο προς τη μαύρη, όσο και προς την ψευδο-«ερυθρά» τρομοκρατία. Ο πολιτικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Πικόλι είπε τη βαθυστόχαστη φράση ότι ο Μόρο «φονεύτηκε γιατί δεν ήθελε να γίνει η Ιταλία πεδίο των μασονικών μηχανορραφιών».

  • Ο υπότιτλος είναι του «Ριζοσπάστη»
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2007-09-12 00:00:00.0)
Εδώ τι γίνεται;(2006-12-12 00:00:00.0)
Ιστορικό μυθιστόρημα(2005-08-28 00:00:00.0)
Πανικός από συντριβή αεροσκάφους σε κτίριο(2002-04-19 00:00:00.0)
Εβαλε "λουκέτο" η Ολύμπια(1998-07-24 00:00:00.0)
Απεργία στα αεροδρόμια(1996-07-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ