Σάββατο 19 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Θα προσπαθήσω να σε φτάσω»

Ο Σπύρος, ο μεγαλύτερος από τους τρεις γιους του Παναγιώτη Σαλπέα, βρήκε τη δύναμη και το κουράγιο να αποχαιρετήσει τον πατέρα του εκ μέρους όλης της οικογένειας. «Ολα αυτά τα χρόνια που ζούσα κοντά σου, εδώ και 27 χρόνια, μάταια προσπαθούσα να σου μοιάζω έστω και στο ελάχιστο. Λίγο πριν φύγεις προσπαθούσα να σε φτάσω. Θα συνεχίσω να προσπαθώ. Μακάρι να είχα μπορέσει να κάνω κάτι τη στιγμή στο Γύθειο, όταν σε βρήκε ο θάνατος. Θα σε θυμάμαι πάντα σαν τον όρθιο, πάντα περήφανο λεβέντη και αγωνιστή που αγαπούσα».

Για τον Παναγιώτη Σαλπέα μίλησαν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πειραιά, εκπρόσωποι των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, ποδοσφαιρικών σωματείων Πειραιά και Μακεδονίας, καθώς και της Ενωσης Διαιτητών Πειραιά. Παράλληλα, διαβάστηκαν ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά και του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Νομαρχίας Πειραιά, τα οποία συνεδρίασαν εκτάκτως μετά την είδηση για τον αιφνίδιο θάνατο του Π. Σαλπέα. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πειραιά πρόκειται να καθιερώσει από το 2001 τουρνουά ποδοσφαίρου στη μνήμη του Παν. Σαλπέα και το κύπελλο θα έχει το όνομά του.

Ο χώρος γύρω από την εκκλησία ήταν γεμάτος από εκατοντάδες στεφάνια. Στεφάνια που τον συνόδευσαν μαζί με το λαό του Πειραιά ως την τελευταία του κατοικία, στο Νεκροταφείο του Σχιστού. Ανάμεσά τους, ήταν τα στεφάνια της ΚΕ του ΚΚΕ, της ΚΟΠ, του ΚΣ της ΚΝΕ, δεκάδων πολιτικών φορέων, συνδικαλιστικών, αθλητικών και ναυτεργατικών σωματείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ