Τρίτη 25 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κρίσιμες αποφάσεις

Λιγότερο από τρεις βδομάδες μάς χωρίζουν πλέον από τις ευρωεκλογές και θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτή η εκλογική αναμέτρηση είναι στην ουσία ένα δημοψήφισμα. Οι ψηφοφόροι, δηλαδή, δεν καλούνται απλώς να εκλέξουν κόμματα και υποψήφιους, αλλά καλούνται να πάρουν σαφή θέση, αν τάσσονται με το Δίκαιο και την Ειρήνη ή με την καταπάτηση των ηθικών κανόνων και τον πόλεμο. Καλούνται επίσης οι ψηφοφόροι να απαντήσουν αν δέχονται το ρόλο του παγκόσμιου δερβέναγα που όρισε με το "έτσι θέλω" το ΝΑΤΟ για τον εαυτό του και γενικότερα αν αποδέχονται την "παγκοσμιοποίηση" και τη "νέα τάξη", καταστάσεις που σαφώς προωθούνται από την "Ευρωπαϊκή Ενωση", όπως αυτή είναι σήμερα διαρθρωμένη.

Αυτή είναι η ουσία, το ξαναλέω, των εκλογών που έρχονται, αλλά οι "αιώνιοι μονομάχοι" του πολιτικού μας σκηνικού, κάνουν καθετί, για να αποκρύψουν το πραγματικό νόημα της επερχόμενης αναμέτρησης. Και επιδίδονται σε παντός είδους αερολογίες και στείρες αντιπαραθέσεις, με στόχο να θολώσουν τη σκέψη των ψηφοφόρων και να τους οδηγήσουν στην κάλπη "εν συγχύσει". Γιατί γνωρίζουν ότι αν οι πολίτες ψηφίσουν νηφάλιοι, θα αποδοκιμάσουν εντονότατα την "Ευρώπη" των τραστ και του αίματος και φυσικά θα αποδοκιμάσουν και τους ίδιους τους διαλαλητές και τους υποστηρικτές αυτής της αισχρής "Ενωσης".

Εκτός, όμως, από τους δύο "μονομάχους" παρόμοια προσπάθεια εξαπάτησης του λαού γίνεται και από άλλους μικρότερους πολιτικούς σχηματισμούς. Από τους σχηματισμούς, δηλαδή, εκείνους που επί χρόνια προπαγάνδιζαν την Ευρώπη των ολίγων, ευλογούσαν το Μάαστριχτ και χαρακτήριζαν ως "μονόδρομο" την πορεία της χώρας προς την ΟΝΕ. Τώρα, όλοι αυτοί οι κύριοι κάνουν στροφή δήθεν και εμφανίζονται ως επικριτές της Ευρώπης της ανεργίας και του πολέμου, μήπως μπορέσουν έτσι και παραπλανήσουν τους ψηφοφόρους. Μήπως μπορέσουν έτσι και αποβάλουν τη "ρετσινιά" του κολαούζου. Διότι, αν φτάσουν στις κάλπες με αυτό το στίγμα ο καταποντισμός τους είναι βέβαιος.

Η επιχείρηση παραπλάνησης του λαού καλά κρατεί, αλλά αδυνατώ να πιστέψω ότι αυτή τη φορά θα αποδώσει. Ο κόσμος γνώρισε καλά τα τελευταία χρόνια τον ευρωπαϊκό "παράδεισο". Γνώρισε την ανεργία, τη λιτότητα, την περικοπή των κοινωνικών παροχών, την ακρίβεια της ελεύθερης αγοράς και τελευταία γνώρισε και τη βαρβαρότητα και το φασισμό της "Ευρώπης", που έχουν στήσει τα τραστ και οι ιμπεριαλιστές της "γηραιάς ηπείρου".

Σ' αυτή την "Ευρώπη", λοιπόν, είναι βέβαιο ότι ο λαός στις 13 Ιούνη θα βροντοφωνάξει "όχι". Ο κόσμος δε θα παραπλανηθεί και θα αποδοκιμάσει ταυτόχρονα τον πόλεμο και όσους υπέγραψαν τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία ή όσους σιώπησαν σ' αυτούς. Είπαμε, αυτές οι ευρωεκλογές είναι στην ουσία δημοψήφισμα και το "όχι" στην κοινωνική βαρβαρότητα και στο αίμα μπορεί να εκφραστεί μόνο με την υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ.

Τάσος ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ