Τρίτη 25 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις

Με δυναμικές κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι Ελληνες φοιτητές, που με την έναρξη των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους σε πανεπιστήμια της Γιουγκοσλαβίας. Δηλώνουν αποφασισμένοι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και να βγουν στο δρόμο, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημά τους για μετεγγραφή στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

"Είναι μια απόφαση στην οποία καταλήγουν οι φοιτητές, αλλά και οι γονείς τους, μετά από ένα "μαραθώνιο" επαφών, αλλά και ένα "βουνό" υποσχέσεων, χωρίς όμως αντίκρισμα. Ο υπουργός Παιδείας, τα στελέχη του υπουργείου, αλλά και οι πρυτάνεις, αρκούνται σε υποσχέσεις και αόριστα λόγια, στο δίκαιο αίτημα των φοιτητών να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα αντίστοιχα τμήματα και έτη των Ελληνικών Πανεπιστημίων", αναφέρουν. Φοιτητές και γονείς καταγγέλλουν την πολιτεία για αδράνεια στο θέμα της μετεγγραφής τους και επισημαίνουν τις δυσκολίες, με τις οποίες θα βρεθούν αντιμέτωποι οι φοιτητές, ακόμα και αν τελικά επιστρέψουν στη Γιουγκοσλαβία. Η Συντονιστική Επιτροπή γονέων και φοιτητών, αναφερόμενη στις επαφές που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, καταγγέλλει ότι "οι υποσχέσεις και οι αόριστες δηλώσεις που ακούν οι επιτροπές των φοιτητών από τους αρμόδιους τόσες μέρες, φαίνεται πως τελικά μόνο στόχο έχουν να αφήσουν το θέμα να ξεχαστεί".

Οι φοιτητές και οι γονείς τους δηλώνουν αγανακτισμένοι από το γεγονός ότι"έχουν γίνει "μπαλάκι" ανάμεσα στο υπουργείο και τους πρυτάνεις που ρίχνουν ο ένας το βάρος της απόφασης στον άλλο, χωρίς τελικά να γίνεται τίποτα και επισημαίνουν ότι "με συγκεντρώσεις θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους, θυμίζοντας σε όλους ότι οι πρώτοι "πρόσφυγες" από τη Γιουγκοσλαβία έχουν ήδη φτάσει στη χώρα μας και δεν είναι άλλοι από τους Ελληνες φοιτητές... ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ