Τρίτη 25 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΧΙ στην τσιμεντοποίηση του Λόφου Ελικώνος

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της τσιμεντοποίησης του λόφου "Αλεπότρυπα" στην Κυψέλη διοργανώνουν οι κάτοικοι της περιοχής, αύριο Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο λόφο. Ο λόφος καταστρέφεται από τη δημοτική αρχή της Αθήνας, που αντί να προστατέψει το πράσινο στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της χώρας, προσθέτει επιπλέον τόνους μπετόν.

Στη συγκέντρωση καλεί η "Ομάδα Προστασίας του Λόφου Ελικώνος (ή "Αλεπότρυπας") Κυψέλης - Γαλατσίου "Ιούλιος 1998"".Οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν επειδή ο Οργανισμός Νεολαίας και Αθλησης του δήμου ολοκλήρωσε, εκεί, την κατασκευή γηπέδου - διαστάσεων που σχεδόν ανταποκρίνονται στα κριτήρια της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για επαγγελματικούς αγώνες - και προωθεί την κατασκευή ακόμα δύο γηπέδων (μπάσκετ και βόλεϊ).

Ετσι ο εν λόγω χώρος κάθε άλλο παρά αναπλάθεται σε πνεύμονα πρασίνου, όπως ζητούσαν επί χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής. Και αυτή η γωνιά της Αθήνας αποκτά, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, άλλη μια εστία συγκέντρωσης δραστηριοτήτων και ρύπων. Το συνοικιακό γήπεδο που θα μπορούσε να γίνει, με την ανάπτυξη ήπιας μορφής αθλητικών εγκαταστάσεων για τους νέους της περιοχής, εξελίσσεται σε υπερτοπικό επαγγελματικό στίβο και συνεπάγεται παραπέρα κυκλοφοριακή επιβάρυνση της Κυψέλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ